Hlavní obsah

Boj o ligové vavříny. A také finance. Fotbal nabízí naditější měšec než hokej

Praha

Boj o první místo, čest, slávu a také finance. I přísun do klubové pokladny může být inspirací. Tři nejvyšší české hokejové ligy bojují i o peněžní bonus. Prezident českého hokeje Tomáš Král vyhlásil prémie pro druhou a třetí nejvyšší soutěž. Jak si stojí hokejová extraliga proti fotbalistům?

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Mistr hokejové Tipsport extraligy v sezóně 2018/2019 vyinkasuje milión korun, vítěz základní části také milión. Nejúspěšnější mužstvo v Chance lize 750 tisíc a nejlepší ve druhé lize si přijde na půl miliónu.

„Víme, že se hokej nehraje jen na extraligových stadiónech a že některé zápasy v těchto ligách mají vysokou sportovní úroveň a pro mnohá města mají i společenský význam. Věřím, že bonusy budou jednou z motivací pro kluby na čele obou tabulek, i když je jasné, že rozhodně nemohou předčít motivaci sportovní," citoval Krále server hokej.cz.

V uplynulém ročníku vítěz extraligy získal bonus milión korun, poražený finalista polovinu. „Jde o bonusy, které věnuje partner soutěže Tipsport. Prémii pro vítěze základní části uděluje svaz. Částky v extralize zůstávají stejné jako loni. Nižší soutěže odměňuje svaz," objasnil pro Sport.cz Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje.

Finanční odměny
Tipsport extraliga
Mistr1 milión korun
Poražený finalista0,5 miliónu korun
Vítěz po základní části1 milión korun
Chance liga
Vítěz0,75 miliónu korun
Druhá liga
Vítěz0,5 miliónu korun
Fortuna liga
Vítěz12 miliónů korun
Druhé místo6 miliónů korun
Třetí místo3 milióny korun
Sestupující3 milióny korun

„Nadále platí, že Tipsport coby titulární partner TELH, věnuje vítězi jeden milión korun a poraženému finalistovi 500 tisíc na rozvoj mládeže," doplnil informaci Petr Nitsche z BPA, která je partnerem nejvyšší soutěže.

První fotbalová liga je o pár miliónů štědřejší. Vítěz Fortuna ligy obdrží 12 miliónů korun, druhý tým šest, třetí tři a sestupující si rozdělí tři milióny korun. Částky vyplácí fotbalovým mužstvům Ligová fotbalová asociace.

Jsou finanční odměny pro vítěze jednotlivých soutěží dostatečné?
Ano
8,6 %
Ne
83,8 %
Nedokážu posoudit
7,6 %
Celkem hlasovalo 474 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice