Hlavní obsah

Nemáme hvězdy, ale budeme bojovat, říká chomutovský útočník Skokan

Chomutov

Slovenský útočník Dávid Skokan se postaral o zápletku v zápase hokejistů Chomutova v prvním kole extraligy s Kometou Brno. Svým vyrovnávacím gólem na 2:2 na chvíli znejistil favorita, nakonec ale Piráti na bodový zisk nedosáhli. „Jsme týmem bojovníků a nic nevzdáváme,“ řekl Skokan k rozbíhajícímu se extraligovému ročníku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Padající Jan Štencl z Brna a chomutovský Dávid Skokan.

Článek

Prohráli jste s Brnem 2:4. Jak se vám zamlouvalo úvodní vystoupení v sezóně?

Byl to typicky první zápas, který je i o psychice, o hlavě. Nohy ještě nejdou, navíc těžký led a teplo. Brno ukázalo svoji kvalitu. Má hráče, kteří si dovedou přihrát. Přesto jsme Kometu přinutili k tomu, aby se strachovala o výsledek skoro až do konce. Rozhodl až závěr.

Co jste si říkali za stavu 0:2?

Nehráli jsme špatně, ale dostali jsme laciné góly. Věděli jsme, že už nemáme hvězdy a střelce jako byl ještě loni Míša Vondrka. Trenér nás nabádal, abychom produkovali nepříjemný a agresivní hokej. Vyrovnali jsme na 2:2, škoda třetího inkasovaného gólu.

Už v neděli vás čeká další utkání v Hradci Králové. Vadí vám nahuštěný program se dvěma zápasy během dvou dní?

Takové je rozlosování. Doufám, že už budeme trochu rozehraní a budeme hrát lépe i z pohledu bruslení. Vydáme ze sebe maximum, v pondělí máme volno.

Jak vnímáte prognózy, které Chomutov docela odepisují, pokud jde o extraligové šance a ambice?

Jak jsem naznačoval, nemáme výrazné ofenzivní individuality, ale jsme týmem bojovníků. Musíme hrát disciplinovaně ze zabezpečené obrany, jednoduše, tlačit se do brány. Pod trenérem Růžičkou hraji v součtu se Slavií už pátou sezónu a znám jeho systém.

Reklama

Související témata: