Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic proti Spartě uspěli a půjdou podpořit Baník

Ostrava

Hned třikrát se od pátku do neděle utkaly, nebo ještě dnes večer utkají, ostravské týmy na domácím hřišti se Spartou Praha. Zatímco florbalisté Vítkovic v pátek doma překvapivě Sparťanům podlehli 4:5, hokejisté Vítkovic v neděli výhrou 3:2 souboj srovnali. Kdo tuhle minibitvu vyhraje rozhodne večerní utkání mezi Baníkem a Spartou (18 hodin) ve fotbalové lize.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost vítkovických hokejistů.

Článek

„Jsme rádi, že jsme ten náš zápas v tomhle neoficiálním Davis Cupu zvládli. V pondělí půjdeme podpořit kolegy z fotbalového Baníku, aby také uspěli," vykládal po druhé výhře v sezóně trenér HC Vítkovice Ridera Jakub Petr.

Aby ne. Vždyť hokejisté to mají na Městský stadión, kde hraje Baník Ostrava svá domácí utkání ze své haly jen několik stovek metrů. A na fotbale jsou častými návštěvníky. „Máme lístky, jdeme se podívat. Sice nejsem úplně skalní fanoušek Baníku, přesto doufám, že Spartu porazí," usmíval se plzeňský rodák Jakub Lev.

To brankář Patrik Bartošák fotbal vynechá. „Nejdu, nesleduju fotbal. Raději si ho zahraji na Xboxu. Ale to, že přijede Sparta samozřejmě vím a doufám, že ostravští kluci navážou na naše výkony," svěřil se Bartošák.

Baník je před dnešní dohrávkou osmého kola pátý, bod za čtvrtou Spartou. Případná výhra domácího týmu by mírně pomohla vedoucí Slavii i druhé Plzni. „Samo...," zarazil se Lev. „Asi bych raději nerozebíral, komu fandím ve fotbale," dodal útočník Vítkovic, který si nenechal ujít nedávné utkání plzeňské Viktorie na hřišti v Karviné.

Jen u televize budou naopak sledovat atraktivní fotbalové derby hokejisté Sparty. Do ochozů stadiónu na Letné vyrazí až v jarní odvetě (23. února). „Na Spartu máme permanentky, takže když je volno, čas od času na fotbal zajdeme. Baník teď začal hrát trošku líp, ale fakt jen trošku. V pondělí máme volno, takže budeme utkání sledovat a držet palce Spartě," řekl hokejový útočník Sparty Praha Miroslav Forman.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice