Hlavní obsah

Věříme, že se zvedneme, burcuje chomutovský Štich po třech prohrách

Chomutov

Takový úvod sezóny si hokejisté Chomutova v extralize asi nepředstavovali. Tři zápasy, tři prohry, nula bodů a předposlední místo tabulky. „Je to špatné, ale věřím, že se zvedneme,“ říká zkušený obránce David Štich, který je jednou z nových tváří v kádru Pirátů. Nejbližší příležitost k bodovému zisku budou mít Chomutovští už v neděli na ledě lídra v Litvínově.

Foto: Sport.cz

David Štich (archivní foto)

Článek

Co říkáte na dosavadní týmovou bilanci?

Samozřejmě si uvědomujeme, že to není optimální start. Ale pořád před námi zůstává ještě devětačtyřicet zápasů v základní části. Nic nevzdáváme, i když nás mnozí dávají do baráže a nevím kam ještě, možná i na kandidáty na sestup. Doufáme, že budeme pracovat a nepříznivou statistiku otočíme.

V čem vidíte největší herní problémy?

Všechno se odvíjí od toho, že jsme zbytečně vylučovaní. Když zatáhneme za záchrannou brzdu v obranném pásmu, dá se to chápat. Ale musíme se vyvarovat všech situací, po nichž následuje oslabení. Někdy to dopadne tak, že necháme jet protihráče skoro sami na bránu a z toho inkasujeme góly. Šest branek v oslabení za tři zápasy je opravdu moc.

A kde vidíte další rezervy ve hře?

Nemůžeme se dostat ke klidu, zbytečně jančíme. Vyrážíme dva na jeden puk, chceme zaskakovat jeden za druhého, ale někdy to nevychází a soupeři nás prohodí. Musíme se víc soustředit.

S čím pojedete do sousedního Litvínova?

Věřím, že se na zápas dobře připravíme. A v neděli na ně vlítneme. Potřebujeme sbírat body a každý bude doslova zlatý. K tomu je zapotřebí zlepšit hru v oslabení. Když půjdeme krok po kroku, snad nás to nakopne a bude to lepší.

Reklama

Související témata: