Hlavní obsah

Brno - Mladá Boleslav 0:2Hokejisté Boleslavi dosáhli v Brně na první body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Pacovský 0 : 1
60. Klepiš 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi dosáhli ve čtvrtém kole extraligy na první bodový zisk. Zvítězili v Brně na ledě mistrovské Komety 2:0 brankami Dominika Pacovského a Jakuba Klepiše. K úspěchu dopomohl hostům kromě kvalitní defenzívy také výborný výkon slovinského brankáře Gašpera Krošelje, který udržel čisté konto. Brňané utrpěli první prohru, doplatili na neproměněné přesilové hry.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Čárový rozhodčí Ondřej Polák a vyloučený kapitán Mladé Boleslavi Jan Hanzlík, bývalý hráč Brna.

Článek

Boleslavský trenér Vladimír Kýhos přestavěl po předcházejících třech nezdarech útočné řady. Jeho svěřenci promarnili hned v úvodu zápasu možnost k otevření skóre při 101 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem.

Čisté konto pomohl Brňanům v těchto chvílích udržet brankář Langhamer, který kryl několik střel a blýskl se zejména při dorážce Žejdla, kdy stačil nohou zabránit kotouči v cestě do sítě.

Kometa postupně převzala iniciativu, v útočném pásmu přehrávala soupeře kombinační souhrou. V koncovce si ale domácí hokejisté nedokázali poradit se slovinským brankářem Krošeljem.

Ve druhé třetině přidali hosté na rychlosti i důrazu. Častěji se dostávali k zakončení, nedokázali si však poradit s pozorným brankářem Langhamerem. Brňané se snažili odpovídat stejnou zbraní, na rozdíl od soupeře se ale tak často nedostávali k vážnějšímu ohrožení Krošelje.

V úvodu třetí třetiny se Kometě nabídla možnost otevřít skóre utkání při třech přesilových hrách. V krátkém sledu zasedla dvakrát na trestnou lavici obránce Dlapa a po něm Vondrka. Boleslav se ale precizní defenzívou ubránila a v 54. minutě po akci obránců Kotvana s Dlapou prostřelil Pacovský poprvé brankáře Langhamera.

Kometa se ještě pokusila v závěru o zvrat, střelecky ale vyšla naprázdno. Naopak čtyři sekundy před koncem při power play soupeře pečetil boleslavskou výhru Klepiš střelou do prázdné branky.

4. kolo hokejové extraligy:
Brno - Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 54. Pacovský (Dlapa, Kotvan), 60. Klepiš (Jan Hanzlík). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Polák, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 7012.
Langhamer - D. Mikyska, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mallet, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, J. Hruška, Plášek - Horký, Nahodil, R. Zohorna - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Krošelj - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Dlapa, Kurka, Kotvan - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, Skalický, Pacovský - D. Šťastný, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Reklama

Související témata: