Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 4:1Hokejisté Litvínova porazili Chomutov a jsou stále stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Lukeš 1 : 0
24. Hübl 2 : 0
26. Lukeš 3 : 0
30. Dlouhý 3 : 1
56. Tůma 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova porazili ve 4. kole extraligy Chomutov 4:1 a jsou tak jediným týmem soutěže, který ještě neztratil ani bod. Verva se udržela v čele tabulky, Piráti stále čekají na premiérové body a jsou poslední. Dvěma góly se na nedělní výhře Litvínova podílel útočník František Lukeš.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Litvínov vládne extralize, zatím je stoprocentní.

Článek

Již po šestnácti vteřinách hry prověřil chomutovského brankáře Štěpána Lukeše propagační střelou Baránek. V čtvrté minutě nahodil bekhendem kotouč do brankoviště Hunkes, o dorážku se pokoušel Mikúš, hostující brankář si ale připsal dva dobré zákroky.

Na druhé straně se v ojedinělé šanci ocitl Stránský, Janus si proti střele povyjel a zneškodnil ji. V další šanci měl prsty aktivní obránce Hunkes, který v úniku nejprve přestřelil branku, poté ještě puk naservíroval Myšákovi, který jemnou tečí trefil pouze výstroj hostujícího brankáře.

V 17. minutě se už domácí za svou aktivitu dočkali odměny v podobě vedoucího gólu. František Lukeš ve dvojnásobné přesilové hře švihem z levého křídla vymetl šibenici a nedal svému mladšímu bratrovi šanci zasáhnout.

Vyrovnat mohl ihned po přestávce Růžička, který vypálil z otočky, jeho šanci ale výtečným zákrokem zmařil Janus. V 23. minutě se po chybné rozehrávce hostujícího brankáře dostal k puku Hübl, nahodil ho na branku a puk proklouzl Štěpánu Lukešovi mezi betony. O tři minuty později se radoval z druhé trefy v utkání František Lukeš, který se po krásné Hüblově přihrávce trefil z mezikruží.

V polovině utkání přišla pro hosty branka naděje. Dlouhý ranou od modré čáry snížil a utkání tak dostalo nový náboj. Hosté vrhli všechny síly do útoku, ovšem kontaktní branku nedokázali vstřelit Huml ani Vantuch.

Úvod závěrečné třetiny patřil opět domácím. Po Ščotkově nahození puk zůstal před Štěpánem Lukešem, odkrytou branku ale Černý nedokázal trefit. Poté dostal skvělou přihrávku do jízdy Myšák, svůj nájezd ale neproměnil. V 47. minutě se po chybné hostů v rozehrávce dostal ke střele Hübl, Štěpán Lukeš ale puk vytěsnil. Hosté byli v průběhu třetí třetiny bezzubí a žádnou šanci si nevypracovali. Skóre zápasu tak uzavřel domácí Tůma.

4. kolo hokejové extraligy:
Litvínov - Chomutov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. F. Lukeš (J. Petružálek), 24. V. Hübl, 26. F. Lukeš (V. Hübl), 56. D. Tůma (Gerhát) - 30. A. Dlouhý (Jank). Rozhodčí: Šír, M. Sýkora - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 6011 (vyprodáno).
Janus - Baránek, Hunkes, Kubát, Šesták, Ščotka, L. Doudera, Romančík - J. Petružálek, J. Mikúš, J. Černý - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, Gerhát, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Š. Lukeš - Valach, Jank, Knot, Štich, Dietz, J. Mrázek, Trefný - Vantuch, V. Růžička ml., Sklenář - Šťovíček, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Huml, A. Dlouhý - Havel, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: