Hlavní obsah

Baránek dostal za faul na Grígera trest na tři zápasy

Hokejový obránce Marek Baránek z Litvínova dostal od disciplinární komise extraligy zákaz startu ve třech zápasech za zákrok na útočníka Dávida Grígera z Karlových Varů. Třiadvacetiletého Baránka sice za atak v 55. minutě pátečního utkání 5. kola sudí René Hradil a Adam Kika nepotrestali, ale předseda disciplinární komise Viktor Ujčík kvalifikoval jeho zákrok jako faul kolenem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Ondřej Jurčík z Litvínova, Sebastian Gorčík z Karlových Varů a litvínovský Marek Baránek.

Článek

"Zákrok byl veden se zřetelnou prodlevou po předchozí střele, takže na něj nemůže být pohlíženo jako na zákrok na protihráče, který by byl v držení kotouče," uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

"Hráč (Baránek) při něm aktivně vystrčil koleno proti směru pohybu protihráče, kterého zasáhl do pravé nohy takovým způsobem, že protihráč v důsledku střetu utkání nedokončil a utrpěl zranění. Vzhledem k situaci se navíc nemohl střetu adekvátním způsobem bránit," doplnil Ujčík, který se zákrokem zabýval na základě podnětu karlovarského klubu. Situace se odehrála za nerozhodného stavu 3:3 a hostující Litvínov nakonec vyhrál 4:3 v prodloužení.

Při stanovení výše trestu Ujčík přihlédl k tomu, že Baránek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. Suspendovaný zadák nuceně vynechá sérii tří domácích duelů Vervy - dnes s Olomoucí, v pátek s Třincem a následující neděli s Hradcem Králové. Do hry se může vrátit v pátek 12. října na ledě Komety Brno.

Baránek v této sezóně v pěti duelech nebodoval a nasbíral čtyři trestné minuty. V extralize má bývalý hráč Karlových Varů na kontě celkem 114 zápasů a deset bodů za dvě branky a osm přihrávek. Inkasoval celkem 119 trestných minut.

Reklama