Hlavní obsah

Pozvánku do reprezentace jsem vůbec nečekal, říká hradecký Radovan Pavlík

Chomutov

Šťastné úterý prožil hokejový útočník Radovan Pavlík. Dopoledne se dozvěděl, že byl poprvé v kariéře nominován do reprezentace a večer přispěl asistencí na vítězný gól Cingelovi k výhře Mountfieldu Hradce Králové v Chomutově 4:3 v prodloužení. „Pozvánku do národního týmu jsem vůbec nečekal," svěřil se mladý forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: David Taneček, ČTK

Petr Zámorský a Radovan Pavlík slaví, Hradec Králové vyhrál v prodloužení na ledě Chomutova.

Článek

Měl jste signály, že byste se mohl dostat do reprezentačního výběru pro turnaj Karjala?

Ne. Ale jsem za to rád. Hned mi začaly chodit zprávy a gratulace na mobil, ale ani jsem je všechny nečetl. Soustředil jsem se na zápas v Chomutově a říkal jsem si, že se nesmím nechat rozhodit touhle vynikající novinkou. Kluci z týmu mi blahopřáli stejně jako Petru Zámorskému, který je už zkušenějším hráčem, co se týče reprezentace.

Je Zámorský jediným parťákem z národního týmu, jehož znáte z minulosti a současnosti?

Nominován byl i Ruda Červený ze Slovanu Bratislava, který s námi hrál už loni v Hradci. Ale nejvíc jsem samozřejmě v kontaktu se „Zámorákem", myslím, že budeme při reprezentační akci s Petrem i na pokoji. Takže se budu ptát na nároďák především u něj.

Slíbil jste v hradecké kabině nějaké zápisné za pozvánku do reprezentace?

Společně s Petrem Zámorským jsme řekli, že dáme peníze do klubové kasy, když vyhrajeme v Chomutově. To, že jsme dostali reprezentační pozvánku, je i zásluha hradeckého týmu.

Nepletou si vás fanoušci s obráncem Filipem Pavlíkem? Oba jste zazářili v Chomutově.

Filip dával vyrovnávací gól na 3:3 před koncem základní hrací doby. Já jsem nahrával v prodloužení Cingelovi na vítěznou branku. Hlavní jsou dva body proti houževnatému soupeři. Trenér nám řekl, že od prvního střídání si jdeme v nastaveném čase pro vítězství. A jsem rád, že to tam spadlo.

Jaké jsou hradecké ambice v extralize?

Extraliga je vyrovnaná. Dokázali jsme si, že se můžeme pohybovat na špičce tabulky. Chceme se držet v popředí a vyhrávat. Konkrétní umístění ale za cíl nemáme.

Reklama