Hlavní obsah

Hradec ve šlágru sfoukl Kometu, Sparta doma znovu propadla

nov, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Sparty pokračují v bídných vystoupeních na domácím ledě, tentokrát tam prohráli v utkání plném zvratů s Olomoucí 4:6. Liberec bere všechny body po vítězství 4:1 nad Karlovými Vary, Vítkovice pak vyhrály nad Chomutovem 4:2. Plzeň nabrala v první třetině manko v duelu se Zlínem a už jej nevymazala, prohrála 1:2. Ve šlágru 20. kola nasázel Mountfield HK doma úřadujícím mistrům - Kometě Brno - šest branek a vyhrál jasně 6:3. Mladá Boleslav vyhrála v Pardubicích 2:1 a slaví čtvrtou výhru v řadě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Sparty bojují o body ve 20. kole Tipsport extraligy s Olomoucí. Úvodní branku duelu vstřelili Hanáci.

Článek
Fotogalerie

V polovině sedmé minuty druhé třetiny to vypadalo se Spartou hodně zle, prohrávala totiž 0:3. Utkání plné ostrých střetů nebylo podívanou pro slabé povahy. Pražané totiž dokázali ve 45. minutě vymazat manko a fanoušci cítili naději.

Hanáci ji ovšem během tří minut uprostřed závěrečné sfoukli, když v rychlém sledu vstřelili tři branky a zlomili definitivně zápas ve svůj prospěch. Chvíli před koncem pak už jen sparťan Buchtele korigoval na konečných 4:6.

Lídr extraligy z Liberce potvrdil v duelu s Karlovými Vary roli favorita. Hosté se sice zásluhou Fleka ujali vedení, jenže pak už stříleli góly jen domácí. Vítězství Tygrů 4:1 pečetil na začátku třetí části hry Radan Lenc. Severočeši tak dál vedou extraligu.

Vítkovice si na domácím ledě poradily s posledním Chomutovem (4:2). Tým trenéra Vladimíra Růžičky doplatil na vyloučení, dvakrát inkasoval v době, kdy hrály Vítkovice přesilovku (celkově hosté nasbírali osm dvouminutových trestů). Poslední gól inkasovali hosté do prázné branky, když zkusili v šesti hru vabank. Ta jim ale nevyšla a tak se Chomutovu nepovedlo navázat na domácí vítězství nad Spartou.

Nabitý program mají plzenští Indiáni, kteří stále kromě domácího kolbiště bojují také na evropské scéně. V Home Monitoring Areně tentokrát prohráli se Zlínem 1:2, klíčové manko přitom nabrali už v první dvacetiminutovce. Skóre dokázali už jen korigovat a potvrdili, že se jim na zlínského soka nedaří. Indiáni prohráli před vlastním publikem pět z posledních šesti utkání.

V Hradci Králové se předvedli úřadující mistři z Brna, jenže na zápas určitě rádi zapomenou. Kometa sice vedla 1:0, ale to bylo nejspíš to poslední, z čeho mohla mít radost. Nakonec si odvezla porážku 3:6. Dvakrát se v dresu vítězů gólově prosadil Radek Smoleňák, stejnou gólovou porci zvládl i jeho spoluhráč Lukáš Cingel´.

Pardubice na domácím ledě prohrály s Mladou Boleslaví 1:2 a připsaly si čtvrtý neúspěch v řadě, takže v tabulce jsou s odstupem na předposlední příčce. Bruslařský klub se naopak pod vedením zkušených trenérských osobností (trio Hořava, Rulík, Patera) zvedl a válí, vyhrál čtvrtý zápas v řadě.

Tipsport extraliga - 20. kolo
Sparta - Olomouc 4:6
Branky: 29. Oullet-Blain, 31. Kudrna, 45. Vrána, 57. Buchtele - 18. a 51. Burian, 25. a 27. Holec, 50. Ostřížek, 51. Laš.
Liberec - Karlovy Vary 4:1
Branky: 8. Krenželok, 27. Zachar, 35. Redenbach, 45. Lenc - 4. Flek.
Vítkovice - Chomutov 4:2
Branky: 6. Baláž, 37. Roman, 43. Baranka, 60. Lev - 18. Stránský, 46. Marjamäki.
Plzeň - Zlín 1:2
Branky: 24. Kracík - 1. Kulda, 19. Ondráček
Hradec - Kometa Brno 6:3
Branky: 7. a 47. Cingel, , 35. a 43. Smoleňák, 7. Bičevskis, 19. Paulovič - 2. a 56. Mallet, 13. Holík.
Pardubice - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 39. Marosz - 12. a 50. Knotek.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice