Hlavní obsah

Útočníci Chalupa, Miškář a Pavlík pokračují v Hradci Králové

Hradec Králové

Hokejoví útočníci Matěj Chalupa, Patrik Miškář a Radovan Pavlík budou nadále hrát za extraligový Hradec Králové. Všichni tři podepsali s Mountfieldem nové víceleté smlouvy. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Třince Aron Chmielewski sráží v extraligovém utkání hradeckého obránce Filipa Pavlíka. Ilustrační snímek.

Článek

"Jsme spokojeni s nově nastavenou koncepcí zabudovávání mladých hráčů a podpis Patrika, Radka a Matěje je pouze logickým vyústěním naší koncepční práce. Samozřejmě si tito hráči řekli o novou smlouvu svými výkony a pevně věřím, že si postupně vybudují v mužstvu silnější pozici, jelikož předpoklady k tomu mají všichni tři," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Dvacetiletý Pavlík a o dva roky starší Miškář jsou odchovanci Hradce Králové. Dvacetiletý Chalupa na východ Čech přišel v létě na zkoušku a vybojoval si smlouvu a místo v kádru.

Nejvíce se v aktuální sezoně daří Pavlíkovi, který do dnešního dne nasbíral 13 bodů za pět branek a osm asistencí a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu. Vysloužil si i pozvánku do reprezentace a představil se na turnaji Karjala.

"Tímto krokem potvrzujeme, že jdeme cestou, kterou jsme si před sezonou zvolili. Jsme rádi, že máme mladé kluky v takové kvalitě. Třeba Ráďa Pavlík se oproti loňskému roku zvedl neskutečně. Naše cesta nekončí, dál chceme budovat tým na mladých hráčích," uvedl sportovní manažer klubu Jaroslav Bednář.

Související témata: