Hlavní obsah

Velká posila pro Oceláře! Kundrátek se po deseti letech vrací do Třince

Praha
Aktualizováno

Ani čtrnáct dní nebyl bez práce obránce Tomáš Kundrátek. Po předčasném konci v čínském Kunlunu sice preferoval setrvání v Kontinentální hokejové lize (KHL), nakonec se ale dohodl na spolupráci do konce aktuální sezóny s lídrem extraligy Třincem. Nastoupit může už v pátek, kdy Třinec hostí Chomutov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Tomáš Kundrátek se vrací do Třince

Článek

Reprezentační bek se vrací do známého prostředí. V Třinci osmadvacetiletý hokejista působil a před odchodem do zámoří v roce 2008 za něj odehrál v extralize za dvě sezony 47 utkání.

„Od doby jsem byl v Třinci jen dvakrát. Jednou se Slovanem Bratislava v rámci přípravného turnaje a jednou s českou reprezentací, kdy jsme hráli proti Rusku. Za tu dobu v Třinci vyrostla skvělá hala, kluci vyhráli mistrovský titul, taky teď jsou v tabulce vysoko, proto se těším, až začnu s týmem trénovat," řekl účastník únorových olympijských her v Pchjongčchangu, Světového poháru 2016 v Torontu i dvou mistrovství světa.

Kundrátek za Kunlun odehrál v této sezoně 25 zápasů a připsal si tři body za tři asistence. Naposledy se v sestavě čínského klubu objevil přesně před měsícem 5. listopadu na ledě Omsku (1:5). „V Kunlunu jsem nebyl spokojený, takže jsem už v průběhu sezony žádal vedení klubu o výměnu jinam. Bohužel to ani jednou nevyšlo, a tak jsme se dohodli na ukončení spolupráce," přiblížil Kundrátek.

Kundrátek byl blízko dohody s Minskem

Přerovský rodák chtěl i nadále působit v KHL a blízko dohody byl s běloruským Dinamem Minsk. Přestup nakonec nevyšel, Kundrátek se ale naděje na další angažmá nevzdává. I proto má ve smlouvě klauzuli, že může za určitých podmínek do 20. ledna odejít za lukrativnější nabídkou do zahraničí.

„Je to normální věc u hokejistů, kteří jsou na extraligové poměry nadstandardními hráči. Vážíme si toho, že Tomáš chce za nás hrát a že jsme pro něj po jeho konci v Kunlunu první volbou. Tomáš je jedním z hráčů, kterého jsme vychovali pro světový hokej přímo v Třinci. Stále ho bereme jako našeho hráče, a proto jsme čekali, až jednou Tomášovy kroky povedou zpátky k nám," uvedl sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Kundrátek hrál do roku 2015 v zámoří, kde odehrál 30 utkání za Washington Capitals v NHL a zaznamenal 7 bodů za jeden gól a šest přihrávek. Po návratu do Evropy působil v Dinamu Riga, Slovanu Bratislava a Nižném Novgorodu. V KHL odehrál dohromady 181 zápasů a připsal si 54 bodů (17 + 37).

Reklama

Související témata: