Hlavní obsah

Do Komety se vrací útočník, který s ní vyhrál dva mistrovské tituly. Horký odchází do Pardubic

Praha

Hokejové Pardubice přistupují k další změně v kádru. K poslednímu týmu extraligové tabulky přichází na hostování do konce sezony útočník Luboš Horký z Komety. Opačným směrem putuje, rovněž do konce probíhajícího ročníku, jiný forvard Tomáš Vondráček, který už za Brno v minulosti nastupoval.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ještě ve středu nastoupil Tomáš Vondráček za Pardubice, od čtvrtka už se bude hlásit v Brně, kam byl poslán na hostování do konce sezony.

Článek

Sedmadvacetiletý Vondráček v Brně hostoval z Pardubic už v minulém ročníku, kdy Kometa slavila mistrovský titul. V týmu působil i v předchozích letech, včetně sezony 2016/17, kdy Brňané rovněž získali Masarykův pohár. Ve své sbírce má s Kometou i extraligové stříbro a bronz.

V probíhajícím ročníku nastoupil Vondráček za Pardubice k 27 zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky a přidal pět asistencí. V hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech je na čísle minus 14, hůř je na tom už jen pardubický kapitán Tomáš Rolinek (minus 18).

O šest let mladšímu Horkému, který v minulé sezoně rovněž byl u mistrovského titulu Komety, se v aktuálním ročníku příliš nedaří - za 24 duelů si připsal gól a asistenci. Šest zápasů odehrál i na střídavý start za prvoligovou Třebíč.

Oba by za své nové týmy měli nastoupit už v pátek, kdy Pardubice hrají v Liberci a Brno hostí Plzeň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice