Hlavní obsah

Velká posila pro Kometu! Odmítl pohádkové peníze, láká ho zlatý hattrick

Praha
Aktualizováno

Spekulovalo se o tom několik týdnů, nyní už je vše upečené. Hokejová Kometa v poslední den přestupního období v tuzemsku získala ze Slovana Bratislava do konce sezony brankáře Marka Čiliaka, který v posledních dvou ročnících vychytal Brňanům extraligový titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Čiliak se vrací do Komety.

Článek

Slovan, nejhorší celek aktuální sezony KHL, už dříve ztratil naděje na postup do play off a řadě svým hráčům nyní umožňuje prodloužit si ročník jiným angažmá. Čiliak ve čtvrtek už nezasáhne do zápasu slovenského celku proti Soči.

„Nechtěl jsem samozřejmě končit sezonu už v únoru. Měl jsem ještě jednu nabídku z Česka. Kdybych na ni kývl, mohl jsem brát pohádkové peníze. O ty mě ale v první řadě rozhodně nešlo. Rozhodl jsem se pro Kometu, která je mojí srdeční záležitostí," řekl Čiliak pro Sport.cz a Právo. Oním druhým zájemcem mohl být Třinec, který o gólmanovi služby rovněž projevoval zájem.

"I v Brně jsou pro hokej vytvořeny vynikající podmínky. Klub vedou skvělí lidé, s nimiž se léta dobře znám. Už dlouho jsem tady doma, mám zde rodinu. A zlatý hattrick mě strašně láká," dodal.

Osmadvacetiletý Čiliak, který do Slovanu zamířil loni v létě právě z Brna, je jedním z nich. Rodák ze slovenského Zvolenu byl velkým oblíbencem fanoušků Komety a právě on se svými výkony výraznou měrou přičinil, že brněnský klub slavil v posledních dvou sezonách zisk Masarykova poháru pro šampiony extraligy. Kromě dvou zlatých medailí s Brnem vybojoval v roce 2014 i stříbro a o rok později bronz. Ve Slovanu se v brance střídal s českým gólmanem Štěpánkem. V KHL obdržel Čiliak v průměru 3,31 gólů na zápas, úspěšnost zákroků měl 91,53 procent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Marek Čiliak zase oblékne dres Brna.

Nyní bude moci zaútočit na mistrovský hattrick. Kometa se před blížícím se play off rozhodla vsadit na zkušenost v brankovišti. Čiliak se velmi pravděpodobně stane gólmanskou jedničkou, záda mu bude krýt buď dvaadvacetiletý Karel Vejmelka, nebo o čtyři roky mladší Lukáš Dostál.

Ve čtvrtek Brno rovněž oznámilo, že další dvě sezony bude v klubu působit kanadský útočník Alexandre Mallet, obránce Jan Štencel podepsal novou smlouvu na dva roky s následnou roční opcí, která byla rovněž uplatněna na Karla Vejmelku.

Reklama

Související témata: