Hlavní obsah

Výhra v Pardubicích je satisfakcí za Znojmo, říká Patera

PARDUBICE

Hokejisté Kladna se ve 42. kole extraligy vzpamatovali z těžké úterní rány od Znojma a dokázali napravit domácí ztrátu na ledě Pardubic. Výrazně k tomu přispěl kapitán Pavel Patera, který 112 sekund před koncem připravil vítěznou branku pro Jiřího Kuchlera a v závěru ještě po jeho vyhraném vhazovaní trefil prázdnou branku Radek Bělohlav.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radost hokejistů Kladna.

Článek

Čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana bral dnešní plný bodový zisk i jako satisfakci za duel s Orly, který Rabat ztratil vteřinu před koncem.

Kladno ve vyrovnané tabulce poskočilo na desátou pozici o skóre před Vítkovice, které už odehrály o zápas více. "My jsme podobných zápasů jako v úterý se Znojmem už sehráli víc a dneska to byla jistá satisfakce. Dneska jsme měli víc štěstí my a jsme rádi za ty tři body," řekl po utkání novinářům Patera.

V neděli čeká Středočechy doma důležitý duel právě s Vítkovicemi. "Pro nás je teď každý zápas moc důležitý. Musíme jít do každého naplno a v každém se snažit bodovat."

V Pardubicích Kladno uspělo i přesto, že v minulém klání na východě Čech utrpělo debakl 0:7. "Pardubice mají výborné mužstvo. Tady se moc nevyhrává. Naposledy tady dostaly rychtu Vítkovice, a tak jsme sem jeli s tím, že budeme hrát zajištěnou obranu a to se nám určitě povedlo. Orct chytal výborně a zápas jsme rozhodli z brejků, kterými jsme pardubické mužstvo překvapili," mínil kladenský centr.

Mozek kladenské elitní formace zaokrouhlil svou sbírku asistencí na třicet. Po první dnešní zavěsil Kuchler puk pod horní tyčku Koutského branky. "Viděl jsem, že tam Jirka Kuchler najíždí, tak jsem mu puk přenechal a on to krásně trefil. Po mně vyjížděli dva hráči a Jirka byl v lepší pozici," řekl Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice