Hlavní obsah

Klidně budeme hrát hnusný hokej. Hlavně, ať vyhrajeme, řekl Doudera po výhře v prvním finále

Liberec

V třineckých přesilovkách, které liberecké hokejisty srazily ve čtvrtek do kolen, sehrál klíčovou roli. Obránce Milan Doudera si v úvodní finálové partii připsal dvě asistence a výrazně pomohl Ocelářům ke startovací výhře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Třince se radují z prvního gólu. Zleva Milan Doudera, Martin Růžička a Erik Hrňa.

Článek

Nejprve jeho ránu tečoval do sítě špičkou hole Hrňa, v závěru druhé třetiny zase po Douderově střele dorazil puk za Willova záda Vrána. „Přesilovkový vzorec byl trochu jiný než normálně. V sérii s Plzní většinou přede mnou stál hráč, takže já nemohl moc střílet. Ale teď si Liberec spíš hlídal kříže a já byl volný," usmíval se 26letý bek.

Slezané v semifinále vstřelili vedoucí gól zápasu až v rozhodující sedmé bitvě, tentokrát si pod Ještědem vstup pohlídali mnohem lépe. „Říkali jsme si, že si nesmíme dovolit zaváhání jako doma s Plzní, protože pak už by se to těžko otáčelo. Snažili jsme se hodně napadat jejich beky. V první třetině se nám to dařilo, ale ve druhé začali mít problémy. Ztráceli jsme puky. Liberec nás zatlačil, tam jsme to nezvládli," řekl Doudera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec po prvním inkasovaném gólu.

Oceláři se ale s velkou ofenzívní silou soupeře jinak vypořádali dobře. „Hráli jsme hodně do těla, což dělá potíže každému, a snažili se blokovat střely. A když náhodou nastal nějaký problém, Šimon to vychytal," hřálo Douderu.

Ocelářům se před startem finále tolik nevěřilo, první bod v sérii však urvali pro sebe, což je pro ně psychická vzpruha. „Všichni Liberec favorizovali, přitom to jsou stejní kluci jako my. Jdeme za svým cílem a snem, který máme od letní přípravy. Jdeme za tím tvrdě a chceme všem ukázat, že jsme tady zaslouženě. Hráli jsme výborný hokej v základní části a skončili v ní druzí. Loni se nám finále nepovedlo, ale myslím, že jsme se poučili z chyb. Jsme letos silnější," ujišťuje Doudera.

Oceláři se na nejlepší celek základní části skvěle nachystali, i když některé pasáže duelu nebyly pro vyprodané ochozy příliš atraktivní. „Klidně budeme hrát hnusný hokej, hlavně, ať vyhrajeme! Plno kluků včetně mě mají pár stříbrných medailí a chceme to konečně prolomit," připomíná kladenský odchovanec.

Dobře však ví, že k titulu povede ještě dlouhá cesta. „Nehráli jsme playoffový zápas na rozdíl od hostů, kteří do všeho šli naplno, byli poctiví, důrazní a disciplinovaní. My si nezasloužili vyhrát, protože fauly v útočném pásmu, oplácení, to jsou věci, které v play off nemají co dělat. Veškeré naše zakončení šlo do středu branky, což nemá šanci na úspěch. Doufám, že jsme si vybrali nejhorší zápas série," burcuje trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec