Hlavní obsah

Týmu vyčítám přesilové hry, zlobil se liberecký kouč Pešán

Liberec

Liberec svého soupeře v pátém finále přestřílel, mečbol však má Třinec. Oceláři rozhodli v dosud nejdelším utkání play off o své třetí výhře 3:2 až ve druhém prodloužení. „Byl to další extrémně vyrovnaný zápas, který bohužel skončil pro nás nešťastně, neúspěchem. Na druhou stranu si myslím, že v zápase číslo čtyři v Třinci jsme byli my horší tým a odvezli jsme si vítězství v prodloužení,“ zhodnotil liberecký kouč Filip Pešán.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého třineckého gólu Ethan Werek se raduje. Zprava zklamaní liberečtí hráči Tomáš Hanousek a brankář Roman Will.

Článek
Fotogalerie

A co v zápase číslo pět?

Myslím, že jsme byli lepším týmem než hosté, ale další bod v sérii si odvezl tým hostů. My se pojedeme poprat do Třince o vyrovnání série.

Co bylo v pátém finále klíčové?

Klíčových momentů bylo strašně moc. My jsme mohli dát hodně gólů v prodloužení, pak se hosté dostali k odraženému kotouči od plexiskla, dorazili nám kotouč do brankoviště a dali nám rozhodující gól. Spíše našemu týmu vyčítám neúspěšnost v přesilových hrách. Tam musíme přidat, abychom si pomohli jednou dvěma brankami navíc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v druhém prodloužení Ondřej Kovařčík z Třince.

Bude to určující i v nedělním utkání v Třinci?

Myslím, že ano. Když utkání budou rozhodčí pískat jako dnes, vyloučení není moc, tak utkání plyne a je to bitva týmu proti týmu. Vyloučení myslím nebude moc, rozhodne každý jeden gól, který v přesilovce tým dá.

Mečbol urval Třinec a vy už nesmíte zaváhat, jak moc je to náročné pro psychiku?

Je to podobné, jako když jsme hráli čtvrtý zápas v Třinci. Taky jsme museli, protože kdyby soupeř šel do trháku 3:1 na zápasy, tak by to pro nás bylo určitě těžký. V Třinci jsme už museli jednou vyhrát a vyhráli jsme. Teď musíme znovu a doufám, že znovu vyhrajeme.

Na odpočinek máte jen den, jak moc bude těžké nabrat síly?

Do Třince letíme, takže cesta bude o něco snazší než jet autobusem. Doufám, že dobře zregenerujeme a na zápas se dobře připravíme.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec