Hlavní obsah

Kdo získal mečbol jako první, pokaždé slavil. Máme na to, abychom v Třinci vyhráli, burcuje Krenželok

Liberec

Bílí Tygři musí poupravit neúprosnou statistiku, pokud chtějí vyhrát své druhé extraligové zlato. Třinec se v pátek dostal v pátém finále díky šťastnému gólu ve druhém prodloužení do vedení 3:2 na zápasy. A historie mluví jasně. Jestliže finalista v posledních šestnácti sezonách, kdy se hraje o titul na čtyři vítězná utkání, vybojoval mečbol jako první, nakonec i pokaždé sérii končil zlatou tečkou a s pohárem pro mistry nad hlavou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

V souboji (zleva) Lukáš Krenželok z Liberce a Ethan Werek z Třince.

Článek
Fotogalerie

„Na statistiky moc nejsem... Do Třince jedeme vyhrát zápas a máme na to, abychom to zvládli. Popereme se s tím," slíbil zkušený Lukáš Krenželok. „Oni to mají taky těžký, musí udělat poslední krok. Víme, že to bude zase vyrovnaný zápas a dáme do toho všechno, abychom to vrátili domů," doplnil. Pokud Tygři na ledě Ocelářů v neděli uspějí, sérii rozhodne až úterní sedmý duel v aréně vítěze základní části.

„Potřebujeme jim odskočit o více gólů, ať to potom urveme. Vždy vedeme, oni dotahují a povede se jim to," litoval Krenželok vyrovnávací branky Ethana Wereka z 53. minuty. „Byl to boj, vedli jsme, ale před koncem srovnali. Škoda, že jsme žádnou šanci v prodloužení nedali," litoval Krenželok. Rovnovážný stav pak rozsekl až v 87. minutě zápasu Ondřej Kovařčík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého třineckého gólu Ethan Werek se raduje. Zprava zklamaní liberečtí hráči Tomáš Hanousek a brankář Roman Will.

„Je to od začátku vyrovnané. Stojí to hodně sil. Přišlo nám, že v prodloužení jsme měli více sil, oni měli štěstí. Ale u nás stálo zase třeba v Třinci, při nich teď. Do Třince prostě jedeme urvat zápas," burcoval.

Jeho tým se málem radoval ještě v prvním prodloužení, jenže střela Lukáše Dernera se v 78. minutě otřela jen o tyčku. „Hranice úspěchu a neúspěchu je strašně tenká. Tyčka rozhodla o tom, že šťastnější byl soupeř. Takový je prostě sport. Musíme zvednout hlavy a bojovat dál. Ještě není konec," řekl Derner.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will a Michal Kovařčík z Třince.

Podle kouče Filipa Pešána však musí vítěz základní části zlepšit přesilové hry, které budou téměř jistě klíčové i v neděli v Třinci. V pátém finále Bílí Tygři využili jednu ze šesti.

„Je to složitý. Když člověk zvedne hlavu a podívá se, tak nevidí místo, kam by to napálil. Jsou hodně stažení a je těžké se tam prosadit. Ale to i v pěti na pět. Mají kvalitní mančaft, přečíslují a nám to dělá malinko problém. Už trochu víme, co na ně hrát, přehráváme je. Ovšem ještě to chce góly," uzavřel Krenželok.

Kdo vyhraje šestý duel finálové série Tipsport extraligy?
domácí hokejisté Třince
56,1 %
hosté z Liberce
43,9 %
Celkem hlasovalo 856 čtenářů.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4