Hlavní obsah

Hokejový obránce Pyrochta se vrací ze zámoří, bude hrát v Brně

Hokejisty Brna posílí obránce Filip Pyrochta, který se do extraligy vrací po roce ze zámoří. Dvaadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru dříve působil v Liberci. Před rokem podepsal smlouvu s Nashvillem, ale do NHL se neprosadil. Hrál v nižších soutěžích AHL a ECHL.

Foto: Jiří Princ, http://www.hcbilitygri.cz/

Hokejový obránce Filip Pyrochta nyní bude hrát za Kometu Brno

Článek

"Filipa sledujeme dlouho, je to talentovaný top bek s velkou budoucností. Jsem rád, že jsme se dohodli na víceleté smlouvě. Věřím, že potvrdí nejen své kvality a předpoklady, které má, ale že mu Kometa pomůže ke sportovnímu růstu tak, aby se jednou vrátil do NHL," uvedl majitel Komety Libor Zábranský na klubovém webu.

Pyrochta je odchovancem Třebíče, do Liberce odešel již v mládežnickém věku. V extralize doposud odehrál 106 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal 22 asistencí.

"Věřím, že se mi bude dařit. Musím zamakat v letní přípravě a od toho se bude všechno odvíjet. V kabině se postupně seznamuju, pár kluků jsem už viděl. Další uvidím později," uvedl Pyrochta, který v seniorském národním týmu odehrál 12 zápasů.

Reklama