Hlavní obsah

Novou posilou hokejistů Zlína se stal švédský útočník Palmberg

Zlín

Švédský útočník Rickard Palmberg, který v uplynulé sezoně působil ve švédské nejvyšší soutěži v celku Timra IK, se stal posilou hokejistů Zlína. Třicetiletý odchovanec Lidingö, který loni mezi elitou debutoval, se vydal na první zahraniční angažmá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Zlína - ilustrační foto.

Článek

"Jsme rádi, že jednání byla úspěšná. Věříme, že bude velkým přínosem pro náš klub. Osobně jsem se jel na Rickarda podívat do Švédska během sezony, patřil k výrazným oporám Timry a svými výkony nás přesvědčil o svých nesporných kvalitách," uvedl na klubovém webu generální manažer a jednatel Zlína Martin Hosták.

Palmberg si v 46 zápasech základní části švédské ligy připsal 31 bodů za devět branek a 22 asistencí. V neúspěšné baráži s Oskarshamnem, po kterém Timra po porážce 3:4 na zápasy sestoupila, nasbíral čtyři body za dva góly a stejný počet přihrávek.

"Počítáme s ním v pozici centra do prvních dvou řad a jsme přesvědčeni, že bude jedním z pilířů útoku. Rovněž pro fanoušky bude atraktivní vidět ve zlínském dresu premiérově švédského hokejistu," doplnil Hosták.

Palmberg, který se do přípravy Zlína připojí až na konci července na ledě, před příchodem do Timry strávil čtyři roky v druhé nejvyšší soutěži Allsvenskan nejdříve v dresu Södertälje a následně v týmu Vita Hästen. Předtím hrál v třetí nejvyšší soutěži za Mjölby, Skövde, Mariestad BolS a Nybro Vikings.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice