Hlavní obsah

Útočník Dočekal bude hostovat z Brna ve Spartě

Praha

Hokejový útočník Martin Dočekal, který dosud působil v Kometě Brno a získal s ní dva mistrovské tituly, se stal posilou hokejistů Sparty. Pražané získali osmadvacetiletého odchovance Třebíče na roční hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Brna Martin Dočekal a Jan Štencel oslavují gól na 1:0 během utkání Tipsport extraligy se Spartou. Vlevo Matěj Beran. Ilustrační foto.

Článek

"Bude důrazným hráčem, které ve Spartě potřebujeme," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton. Dočekal si v uplynulé sezoně v 55 zápasech včetně play off připsal 14 bodů za 10 branek a čtyři asistence.

"S Martinem jsem hrál ještě v Brně a dobře jsem ho během té doby stihl poznat. Je to skvělý člověk po charakterové stránce a na hřišti velice kvalitní i nepříjemný hokejista," řekl bývalý útočník Ton o 194 centimetrů měřící posile. "Měl více nabídek a vybral si právě Spartu, kde by měl zvýšit konkurenceschopnost v našem útoku," dodal.

Celkem má Dočekal v extralize na kontě 362 zápasů a nasbíral 117 bodů za 56 gólů a 61 přihrávek. S Kometou získal titul v letech 2017 a 2018, má ve sbírce i stříbro (2014) a bronz (2015). "Je mohutný, váží téměř sto kilogramů, ale zároveň dokáže výborně bruslit a má skvělý tah do branky. Takové hráče ve Spartě potřebujeme," uvedl Ton.

"Angažmá ve Spartě vnímám jako novou výzvu v kariéře. Chci tady uspět. Moc se do Prahy spolu se ženou těšíme, je to krásné město," podotkl Dočekal.

Stal se čtvrtou posilou Sparty po útočnících Vladimíru Růžičkovi mladším z Chomutova, Slovákovi Matúšovi Sukeľovi z Liptovského Mikuláše a Davidu Dvořáčkovi z Prostějova.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články