Hlavní obsah

A je to tady! Plekanec vs. Jágr. Kdo urve výhru?

Praha

Některé zápasy jsou prostě jiné, výjimečné, speciální. Jeden takový zažije v úterý Tomáš Plekanec, hokejový útočník Komety. Brno přijede bojovat o body do Kladna. A to i se šestatřicetiletým forvardem, který v minulé sezoně pomohl vrátit Rytířům po letech opět extraligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec v dresu Komety Brno.

Článek

V boji o nejvyšší soutěž byl Plekanec nejproduktivnějším kladenským hráčem. V 10 zápasech play off si připsal 15 bodů. On byl vedle Jaromíra Jágra jednou z nejvýraznějších postav postupu o soutěž výše. Společné časy ale skončily. Dnes se od 17:30 proti sobě postavÍ jako soupeři v Tipsport extralize.

„Proti Jardovi jsme (v NHL) odehráli spoustu zápasů. Na Kladně jsem vyrůstal, loni se nám povedlo udělat baráž, vrátit tam extraligu. Z tohoto hlediska to bude určitě zajímavé," připustil Plekanec pro klubový web.

Plekanec po přestupu do Brna
Rytířům jsem pomohl na jaře v baráži k návratu mezi elitu, ale teď jsem zvolil Kometu, která má přece jen vyšší ambice. V Brně je výborný mančaft, jenž v uplynulých třech letech slavil dvakrát mistrovský titul. Jardovým úkolem bude tým v extralize stabilizovat, aby v ní vydržel déle než rok. Já věřím, že se mu to podaří.

Domácím patří nyní v tabulce 12. místo. Z 10 zápasů čtyřikrát vyhráli. Hosté jsou druzí za vedoucím Třincem, mají stejně bodů, přitom odehráli o dvě utkání méně. Z 11 duelů osmkrát odešli jako vítězové.

Foto: www.hc-kometa.cz

Pošťuchování Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance na instagramu.

Boj o body, ale také sledování dvou person. Které číslo na dresu bude úspěšnější - 68, nebo 14? „Pleky, těšíme se na tebe, ale sám víš, u nás nefouká. Na Kladně mrzne," rýpl si s úsměvem sedmačtyřicetiletý Jágr do Plekance na instagramu. „Vítr mi sice něco ufoukl, ale tebe si pohlídám víc. Kdo vyhraje?" reagoval brněnský útočník, který už v létě měl jasno, jak se postaví k zápasu Brna s Kladnem. Za pár hodin bude moct své sliby splnit.

"Samozřejmě půjde o dost speciální zápas. Vždyť jsem tam vyrůstal a v dubnu jsem s Rytíři dosáhl na výrazný úspěch. Mám na něj nádhernou vzpomínku. Na ledě to ovšem hodím za hlavu, mojí touhou teď bude maximálně přispět k výhře Komety," řekl Plekanec v červenci.

Co předvede v říjnu?

Sezona 2019/2020
Jaromír Jágr
Zápasy8
Body10
Góly7
Asistence3
+- body4
Úspěšnost střelby21,9%
Trestné minuty8
Tomáš Plekanec
Zápasy11
Body6
Góly2
Asistence4
+- body1
Úspěšnost střelby8,7%
Trestné minuty18
Kdo vyhraje úterní zápas 11. kola nejvyšší soutěže?
Kladno
38,1 %
Brno
61,9 %
Celkem hlasovalo 561 čtenářů.

Reklama

Související témata: