Hlavní obsah

Brno - Pardubice 5:1Kometa spláchla Perníkáře a po čtvrtině soutěže vede extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kucsera 1 : 0
11. Svačina 2 : 0
18. Pyrochta 3 : 0
32. Orsava 4 : 0
49. Zaťovič 5 : 0
53. Tybor 5 : 1
Záznam online reportáže

Ve 13. kole hokejové extraligy vyhrála Kometa Brno na svém ledě nad Pardubicemi bez problémů 5:1. Brňané o vítězství rozhodli třemi brankami v úvodní třetině, celkově vyhráli popáté za sebou s plným bodovým ziskem a po první čtvrtině soutěže jim patří první místo s tříbodovým náskokem před Spartou. Naopak východočeský celek prohrál venku páté utkání za sebou a získal v nich pouze jeden bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva autor gólu Filip Pyrochta a Tomáš Plekanec z Brna se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Kometa i v dnešním zápase potvrdila, že s Pardubicemi se jí daří: bodovala s nimi pojedenácté v řadě a z toho osmý zápas vyhrála. Ke třem bodům nakročila už po 24 vteřinách, kdy Zaťovič vysunul Kucseru, jenž nájezd od modré bezpečně proměnil.

Gól vnesl do hry Komety pohodu, její hráči dobře napadali, výborně bruslili a vytvářeli si další příležitosti. Jedinou šanci na vyrovnání měl v první třetině Blümel, ale Vejmelku nepřekonal.

Naopak poprvé se mezi brněnské střelce zapsal Svačina, když zblízka zužitkoval Plekancovu přihrávku zpoza branky. Ideální třetinu z brněnského pohledu dokončil bombou od modré do horního růžku pardubické branky obránce Pyrochta, rovněž první trefou v brněnském dresu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Štencel z Brna a Denis Kindl z Pardubic.

Po první přestávce sáhly Pardubice ke změně brankáře, ale především zvýšily útočnou aktivitu. Nikoli však produktivitu; co prošlo přes pevnou obranu Brna, to pochytal opět výborný Vejmelka, který zmařil zejména příležitosti Látala a Tybora. Kometě pak stačila přesilová hra k navýšení náskoku. Téměř dvouminutové obléhání Štěpánkovy branky ukončila rychlá kombinace a přesná střela Jakuba Orsavy.

Hosté ani přes čtyřgólové manko nesložil zbraně, jenže Kometa uhájila prostor před Vejmelkou a profesorským výkonem dospěla pohodlně k vítězství, které navýšil v přesilové hře kapitán Zaťovič. O třetí čisté konto v sezoně přišel brněnský gólman osm minut před koncem při přesilovce Pardubic.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kucsera (Zaťovič, O. Němec), 11. Svačina (Plekanec, Jenyš), 18. Pyrochta (J. Hruška), 32. Orsava (Zaťovič, P. Holík), 49. Zaťovič (O. Němec, Orsava) - 53. Tybor (J. Kolář, R. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, T. Veselý - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 6:5, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7258.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Jenyš, Kusko, Svačina. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Pardubice: Kacetl (21. J. Štěpánek) - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, Harju, M. Látal - Blümel, J. Kloz, Kusý - O. Matýs, Pochobradský, M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata: