Hlavní obsah

Litvínov získal rodáka z Montrealu, který hrál také KHL

Praha

Hokejisté Litvínova, kterým v extraligové tabulce patří dvanáctá příčka, posilují útočné řady. Verva se na působení do konce sezony s možností dřívějšího ukončení smlouvy dohodla s třicetiletým Kanaďanem Samsonem Mahbodem, který vloni okusil tuzemskou nejvyšší soutěž za Vítkovice.

Foto: Sport.cz

Kanadský hokejista Samson Mahbod v dobách, kdy nastupoval za Vítkovice.

Článek

Rodák z Montrealu v ostravském celku skončil loni v listopadu, i s play off za Vítkovice odehrál šestnáct zápasů a vstřelil jeden gól. Uplynulý ročník Mahbod dohrál v německém Krefeldu, v probíhajícím ročníku byl až dosud bez angažmá. Zkušenosti má i s KHL (za Medveščak Záhřeb) a finskou nejvyšší soutěží (Blues Espoo).

„Samsona Mahboda angažujeme, protože chceme zvýšit konkurenci v našem útoku. Chceme využít jeho přímočarost a tah do brány kanadského stylu," uvedl na klubovém webu litvínovský trenér a generální ředitel Jiří Šlégr.

„Samson je technicky velmi zdatný hráč, který umí hrát na všech postech. Je výborný bruslař. Má dobrou koncovku, i když se mu v loňské sezoně nedařilo podle jeho představ. Když má v mužstvu svou roli a důvěru, dokáže ji splatit," doplnil skaut Litvínova Rostislav Dočekal.

Reklama

Související témata: