Hlavní obsah

Dosud katastrofální sezona Pardubic má další oběť

Pardubice

Dosud katastrofální sezona v podání hokejových Pardubic má další oběť. Představenstvo klubu se v pátek rozhodlo ukončit spolupráci s dosavadním sportovním manažerem klubu Jaromírem Kverkou. Osmačtyřicetiletý funkcionář přitom do Dynama přišel teprve letos v květnu a v létě se podílel na skládání mužstva pro sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic Robert Kousal (vpravo) a Radoslav Tybor po prohraném utkání v Kladně. Ilustrační foto.

Článek

To se ovšem evidentně příliš nepovedlo. Pardubicím patří v extraligové tabulce po dvaadvaceti odehraných kolech poslední čtrnáctá příčka a klubu hrozí, pokud nepřijde razantní zlepšení, pád do druhé nejvyšší soutěže.

„Současný stav sportovního úseku i neuspokojivé výsledky A-týmu nás přiměly k personálnímu zásahu," uvedl na klubovém webu generální ředitel Pardubic Martin Sýkora.

Sportovní úsek po Kverkovi nyní budou společně řídit člen představenstva Dušan Salfický, hlavní trenér Radek Bělohlav a skaut Jan Kolář.

Kverka, bývalý manažer Karlových Varů, není první obětí pardubického trápení. Už před ním skončil na postu hlavního kouče trenér Ladislav Lubina, z hráčů se Dynamo rozloučilo třeba s tehdejším kapitánem Tomášem Rolinkem, brankářem Jakubem Štěpánkem nebo naposledy s útočníkem Markem Hovorkou.

Reklama

Související témata: