Hlavní obsah

Znojmo - Slavia 3:4Hokejisté pražské Slavie vyhráli ve Znojmě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Micka 0 : 1
4. Rataj 0 : 2
36. Tomica 0 : 3
43. Hlavačka 0 : 4
47. Erat 1 : 4
51. Plášek 2 : 4
53. Růžička 3 : 4

ZNOJMO

Hokejisté Znojma si v extralize připsali třetí porážku za sebou, když v utkání 6. kola extraligy podlehli pražské Slavii 3:4. Orli se nevzdali, i když ještě v 48. minutě prohrávali 0:4, ale závěrečným finišem se dokázali dotáhnout už jen na rozdíl jediného gólu.

Článek

V úvodu nechali domácí úplně volného Micku, jenž z přihrávky Supa otevřel skóre. Chvíli nato přidal v přesilovce šikovnou tečí druhý gól Rataj. Moravané bez několika zraněných opor naopak marně dobývali hostující branku. Adama Svobodu nepřekonali, byť měli před první pauzou dvakrát výhodu dvojnásobné početní převahy.

Druhá třetina se zdržela kvůli výpadku elektrického proudu o pět minut. Znojemští se tlačili dopředu, avšak před slávistickou brankou jim chyběl důraz. Hosté naopak další nedůslednost soupeřovy obrany okamžitě potrestali a z hlediště se ozval pískot nespokojených diváků.

Ti museli skousnout na začátku poslední části další gól v Kamešově síti, ale pak Znojmo dotáhlo během pouhých šesti minut třemi slepenými góly na jednobrankový rozdíl a jeho fanoušci rázem znovu ožili. Hráči však už na vyrovnání síly nenašli.

"Měli jsme špatný vstup do zápasu, po pěti minutách jsme prohrávali 0:2 a od toho se všechno odvíjelo. Když jsme se ve druhé třetině začali nadechovat, tak nám soupeř přidal třetí gól. Nakonec jsme to dokázali zdramatizovat, ale naše zlepšení přišlo příliš pozdě a už jsme to nedokázali dohnat. Co se týká Jiřího Dopity, tak věříme, že už v neděli bude moct hrát," řekl po zápase znojemský Pavel Hynek.

"Do poloviny třetí třetiny jsme hráli výbornou partii, ale konec jsme pak zbytečně zdramatizovali. Udělali jsme zbytečnou chybu při naší přesilovce, po níž soupeř z přečíslení snížil a vzápětí přidal další gól, čímž mu narostla křídla. Ale nakonec jsme to ustáli, především zkušení borci dokázali ten závěr dohrát," prohlásil slávistický Jiří Kalous.

Znojemští Orli - Slavia Praha 3:4 (0:2, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 48. Erat (M. Růžička), 52. Plášek (M. Růžička), 54. M. Růžička (Beroun) - 3. Micka (Sup), 5. Rataj (Kadlec), 37. Tomica (D. Hruška), 44. Hlavačka (Sloboda). Rozhodčí: Jonák - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2900.
Znojmo: Kameš - Tesařík, Jareš, Kříž, Mojžíš, Kotaška, Chvátal, Chmelíř - M. Růžička, Meidl, Demel - Padělek, R. Procházka, Selingr - Erat, Haman, Plášek - Čachotský, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina, Sloboda, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice