Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 2:4Olomouc vyhrála v Karlových Varech a upevnila si desáté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Ostřížek 0 : 1
9. Burian 0 : 2
15. Knotek 0 : 3
22. Rohan 1 : 3
37. Rachůnek 2 : 3
60. Musil 2 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 43. kole extraligy v Karlových Varech 4:2 a porazili Energii už popáté v řadě. Hanáci uspěli podruhé za sebou a v boji o předkolo play off na desáté pozici unikli jedenáctému Kladnu už na rozdíl deseti bodů. Energie nebodovala poprvé po pěti duelech, z nichž čtyři vyhrála.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád vychytal v Karlových Varech výhru

Článek

Hned v páté minutě se hosté ujali vedení. Ostřížek využil chybu gólmana Novotného, který nepokryl Knotkem nahozený puk od zadního mantinelu, a osamocený olomoucký útočník otevřel skóre. V deváté minutě si Burian nabruslil mezi karlovarské obránce a podruhé prostřelil domácího gólmana.

Nepohodu a zmar Energie v první třetině ještě umocnil v 15. minutě Knotek, který využil po vyloučení Šafáře a Beránka přesilovou hru pěti proti třem.

Domácí ožili ve 22. minutě po brance Rohana, který z nenápadné akce prostřelil Konráda. Karlovarští zlepšili bruslení a začali být Olomouci vyrovnanějším soupeřem, ale i přesto mohl Irgl po Emingerově chybě opět navýšit skóre na tříbrankové vedení.

Na druhé straně ve 34. minutě zabránil Beránkovi ve skórování za cenu faulu Kolouch. Západočeši se kontaktní branky dočkali o čtyři minuty později. Po nepřehledné situaci v obranném pásmu hostů Gríger nezištně přiťukl puk Rachůnkovi a ten střelou z první vrátil Energii do zápasu.

V závěrečných dvaceti minutách Západočeši dřeli a vytvářeli si šance. Tu největší měl ve 48. minutě Mikúš, ale puk, který už směřoval za Konrádova záda, vykopl z brankové čáry Vyrůbalík. Další šanci k vyrovnání dostali domácí v 53. minutě při vyloučení Irgla. Šance Poláka a Fleka ale zůstaly nevyužity a vítězství Olomouce zpečetil do prázdné branky Musil.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:4 (0:3, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. M. Rohan (T. Mikúš), 37. T. Rachůnek (Gríger, Graňák) - 5. Ostřížek (Olesz, J. Knotek), 9. Burian (Valenta, J. Káňa), 15. J. Knotek (P. Musil, Dujsík), 60. P. Musil. Rozhodčí: Šír, Micka - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4257.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, M. Rohan, Plutnar, Graňák, Eminger, Šafář, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, V. Polák. Trenér: Pešout.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, J. Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Kořenek, Kolouch, Vodný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: