Hlavní obsah

Hokejový brankář Hnilička odchází z Liberce do Ufy

UFA

Český hokejový brankář Milan Hnilička odchází z Liberce do ruského klubu Salavat Julajev Ufa. Na oficiálních internetových stránkách o tom v pátek informoval vedoucí klub ruské superligy. Zkušeného reprezentačního gólmana by měl nahradit v brance Bílých Tygrů Marek Pinc, kterého severočeský tým získal na hostování z Vítkovic do konce sezóny. Dvojkou bude zřejmě Michal Fikrt, kterého klub získal v úterý z Ústí.

Článek

Milan Hnilička je momentálně s hokejovou reprezentací na turnaji Karjala v Helsinkách. Prostřednictvím sms zprávy jen vzkázal redakci Sport.cz, že se oficiálně vyjádří na pondělní tiskové konferenci v Liberci.

Ve stejném duchu hovořil generální manažer Bílých tygrů Ctibor Jech. "Jednání stále ještě probíhají. Zatím nemohu potvrdit ani informace, zda půjde o hostování či přestup. Nechceme narušovat momentální působení Milana (Hniličky) v národním týmu," řekl tajemně Sport.cz. A rovněž odkázal na pondělní tiskovou konferenci.

Dosavadní jedničkou Ufy je Alexandr Jeremenko, shodou okolností také reprezentační gólman rovněž povolaný do Helsinek na Karjala Cup. V nedělním zápase turnaje mohou oba budoucí spoluhráči dokonce nastoupit proti sobě. Na soupisce Ufy, kde je od dnešního dne veden i Hnilička, je ještě Vadim Tarasov a devatenáctiletý Nikita Davydov. V mužstvu působí už Češi Miroslav Blaťák, Radek Philipp a Michal Mikeska.

Do zahraničí se čtyřiatřicetiletý Hnilička vrací po pěti letech, naposledy působil v sezóně 2003/04 v Los Angeles Kings. Více než v NHL ale chytal na farmě v Manchester Monarchs (AHL), proto se také vrátil do extraligy a začal své angažmá v Liberci. V květnu na severu Čech podepsal novou dvouletou smlouvu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.