Hlavní obsah

Bokroš rezignoval na post trenéra Zlína, mužstvo povede Vlach

ZLÍN

Slovenský trenér Ernest Bokroš v neděli rezignoval na funci trenéra extraligového Zlína. "Zodpovědnost za výsledky má vždy hlavní trenér," prohlásil krátce po své rezignaci Bokroš. Novým trenérem týmu se stane Rostislav Vlach, který se mužstva ujme 1. ledna. Jeho asistentem bude i nadále Stanislav Přikryl.

Článek

"Věřím, že mé rozhodnutí bude impulzem pro hráčský kádr," uvedl slovenský kouč na mimořádné tiskové konferenci před večerním střetnutím s pražskou Slavií.

"Některý trenér by skončil už dříve. Myšlenka skončit mě napadla už dříve, ale nechtěl jsem utéct z potápějící se lodě," prohlásil na oficiálních webových stránkách zlínského klubu Bokroš, který dovedl klub v roce 2004 k mistrovskému titulu.

"Ale je za námi další měsíc a výsledky se rapidně nezlepšily. Navrhl jsem vedení, abychom podnikli další impuls v podobě mého odchodu. Zodpovědnost za výsledky má vždy hlavní trenér. Chtěl bych, aby se tým posunul dál. Samozřejmě se nevzdávám zodpovědnosti za výsledky v této sezóně," připomněl Bokroš skutečnost, že se tým z Baťova města nalézá až na předposledním místě extraligy.

"Nechci, aby zlínská veřejnost měla dojem, že trenérské místo ve Zlíně mám za zásluhy nebo výsledky z minulých let. Nechci, aby si někdo myslel, že mě na tomto místě drží Martin Janečka (prezident RI OKNA Zlín - pozn. red.). Jsme přátelé a budeme jimi i v případě, že zde skončím," pokračoval trenér, jenž k mužstvu přišel v roce 2003.

"Po lidské stránce jsem nepoznal lepší mužstvo. Nevím, jestli se někdy v budoucnu dostanu k týmu, se kterým se mi bude tak dobře pracovat. Byly to krásné čtyři roky spolupráce," ukončil Bokroš.

Pátá výměna v sezóně 

Nová trenérská dvojice byl představena krátce po utkání se Slavií. "Mužstvo převezmou na odpoledním tréninku 1. ledna. Na Silvestra mají hráči volno," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Roman Ordelt.

Vlach, který dres Zlína dlouhou dobu oblékal a v české extralize trénoval až do začátku letošní sezóny Vsetín, je však momentálně smluvně vázaný ve slovenské Nitře. "My jsme jednali s panem Vlachem, ne s Nitrou," naznačil Ordelt fakt, že Vlach se na ukončení spolupráce v současném působišti bude muset dohodnout sám.

Zlín se stal pátým extraligovým celkem, který v této sezóně změnil trenéra. Na konci listopadu předčasně skončil Miloš Říha v Pardubicích a po krátkém záskoku Vladimíra Martince převzal tým Moelleru Jiří Šejba. Následoval Pavel Marek v Třinci, jehož vystřídal Břetislav Kopřiva. Ve Vítkovicích skončil Fryčer a v Ústí nad Labem tým místo Vladimíra Evana převzal v tomto týdnu Jan Votruba.

Reklama

Související témata: