Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:2Kometa zdolala lídra a je blízko přímému postupu do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Zaťovič 1 : 0
30. Bulíř 1 : 1
32. Stránský 2 : 1
37. Němec 3 : 1
48. Birner 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 49. kole extraligy nad Libercem 3:2, když o tříbodovém zisku nad vítězem základní části rozhodli ve druhé třetině. Brno se tak výrazně přiblížilo přímému postupu do čtvrtfinále play off. Na šestém místě má tři kola před koncem náskok osmi bodů na sedmý Hradec Králové, s nímž má i lepší bilanci vzájemných zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ronald Knot z Liberce, brankář Liberce Dominik Hrachovina, Martin Zaťovič z Brna a Petr Holík.

Článek

Kometa měla po předchozím nepovedeném zápase co napravovat. A pustila se do držitele Prezidentského poháru s kuráží a vervou. Dobře bruslila, snažila se o častou střelbu, ale efekt jí tato hra nepřinesla. Největší šanci měl Červený, ale na Hrachovinu nevyzrál.

Liberec dobře bránil, z jeho hry čišela pohoda a klid. Bílí Tygři ubránili bez potíží i dvě brněnské přesilovky, ale stejný počet také nevyužili. Jejich kombinační hra s minimem střel sice vedla k několika přečíslením před Čiliakem, ale nikoliv ke gólové situaci.

Ve druhé části oba týmy ukázaly, jak se mají hrát přesilové hry. Nejprve Zaťovič po šestnácti vteřinách a po vzorné kombinaci elitní formace otevřel skóre. Ale o pět minut později stačilo libereckému Bulířovi jen sedm vteřin, aby v početní výhodě srovnal.

Brno si ale za svoji aktivitu vzalo vedení zaslouženě zpět. Po levém křídle ujel Šimon Stránský a střelou z úhlu nachytal v nedbalkách Hrachovinu. Při hře čtyřech proti čtyřem se do přečíslení dostali dva hráči Komety a obránce Němec z bezprostřední blízkosti navýšil vedení domácích.

Kometa si situaci zkomplikovala dvěma vyloučeními ve třetí třetině, druhé potrestal střelou do odkryté Čiliakovy branky Birner. Na hráčích Komety ale byla v závěru cítit větší touha po bodech, Liberec nevyužil ještě jednu přesilovku a domácí tým už bez větších problémů cennou výhru udržel.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (Horký, Mueller), 32. Š. Stránský (Mueller, O. Němec), 37. O. Němec (Horký) - 30. Bulíř (Šmíd, Birner), 48. Birner (L. Hudáček, Bulíř). Rozhodčí: Stano (SR), Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. Diváci: 7353.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Mlčák - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Erat, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Š. Stránský - Horký, Střondala, Kusko. Trenér: Zábranský.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan, Havlín - Lenc, L. Hudáček, Birner - A. Musil, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, J. Vlach, Valský. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: