Hlavní obsah

Litvínov odstartoval přípravu na extraligu v tentýž den jako loni

LITVÍNOV

Ve stejný den jako před rokem začali hokejisté Litvínova přípravu na novou extraligovou sezónu. V loňském roce vyjeli Severočeši na led jako první, letos je o den předstihl Liberec. Hlavním důvodem, proč se tým kouče Jaroslava Hübla začal připravovat takhle brzy, i když sezónu skončil později, je snaha navázat na kvalitní loňské výsledky.

Článek

Litvínov totiž obsadil v základní části sezóny páté místo a postoupil přímo do čtvrtfinále, v němž poté nestačil na Karlovy Vary. "Loni se nám po brzkém začátku povedl úspěch, na který letos chceme navázat. Nechceme, aby loňský výsledek byl jen výkřikem do tmy," řekl Hübl internetovému serveru hokej.cz. Dnes a v pátek ale hokejisté pouze fasovali vybavení a lehce trénovali.

Ostrá příprava začne až v pondělí. "Dopoledne pojedeme na dvě party, polovina se na suchu zaměří na dolní končetiny a odrazovou sílu, druhá bude nabírat kondici na ledě. Odpoledne půjdeme na led všichni a trénink bude zaměřen víc na herní část, kombinace, jeden na jednoho, dva na dva a podobně," naznačil Hübl na klubovém webu program příštích dnů.

Trenérské duo Hübl - Petr Rosol, které mužstvo převzalo v lednu 2007, mělo k dispozici i trojici nových posil. Severočechy posílili obránci Martin Walter, který působil v Německu, Slovák Stanislav Jasečko a zejména Viktor Hübl, jenž se do svého mateřského klubu vrátil z angažmá v Českých Budějovic. Člen širšího reprezentačního kádru by měl být největší ofenzivní posilou.

První přípravné utkání čeká Litvínov v úterý 29. července, kdy se mužstvo utká s Libercem. Následně se představí v Tipsport Cupu a tradičně odjede i na turnaj do Švýcarska. Generálkou na extraligu bude souboj s mistrovskou pražskou Slavií ve čtvrtek 4. září. V prvním soutěžním duelu Severočeši přivítají o pět dní později Spartu.

Rozpis přípravných zápasů Litvínova:
Úterý 29. července: Litvínov - Liberec,
čtvrtek 7. srpna: Litvínov - Kladno (Tipsport Cup),
pátek 8. srpna: Litvínov - Ústí nad Labem (Tipsport Cup),
úterý 12. srpna: Davos - Litvínov (Švýcarsko),
čtvrtek 14. srpna: Torpedo Nižnij Novgorod (Rus.) - Litvínov (turnaj Švýcarsko),
pátek 15. srpna: EV Zug (Švýc.) - Litvínov (turnaj Švýcarsko),
sobota 16. srpna: zápas o konečné umístění (turnaj Švýcarsko),
úterý 19. srpna: Chomutov - Litvínov (Tipsport Cup),
středa 20. srpna: Karlovy Vary - Litvínov (Tipsport Cup),
úterý 26. srpna: Slavia - Litvínov,
čtvrtek 28. srpna: Liberec - Litvínov,
čtvrtek 4. září: Litvínov - Slavia.

Reklama

Související témata: