Hlavní obsah

Roční smlouva ve Zlíně? V takový úspěch jsem ani nedoufal, jásá obránce

Hokejový obránce Martin Novotný si vybojoval roční smlouvu v extralize se Zlínem, který si zajistil jeho služby do 30. dubna příštího roku. V týmu Beranů bude jednatřicetiletý Novotný hostovat z mateřského Šumperku. V uplynulých třech sezonách Zlínu vypomáhal z prvoligových celků Přerova a Prostějova. Informaci zveřejnily internetové stránky zlínského klubu.

Foto: Sport.cz

Hokejový obránce Martin Novotný si vybojoval roční smlouvu v extralize se Zlínem, který si zajistil jeho služby do 30. dubna příštího roku.

Článek

„Martin navázal na předloňskou sezonu, kdy se prezentoval velmi dobrými výkony a potvrdil, že má parametry hrát stabilně extraligu. Slibujeme si od něho, že naváže na nadstandardní výkony v uplynulém ročníku a stane se důležitým článkem v obranných řadách," nechal se slyšet Robert Svoboda, hlavní trenér a sportovní manažer zlínského hokeje.

Spokojeností zářil i samotný hokejista. „Z osobního hlediska je to velký úspěch, ve který jsem ve svých letech nedoufal. Přáním bylo hrát stabilně první ligu a ve skrytu duše občas nastoupit v extralize. Podpis smlouvy v extralize je pro mě velký závazek. Musím na sobě nadále usilovně pracovat, aby nezůstalo jen u ročního angažmá," svěřil se internetovým stránkám zlínského klubu

Šumperský rodák zažil extraligový křest až v osmadvaceti letech v sezoně 2017/18. Výrazněji zasáhl do nejvyšší soutěže v uplynulém ročníku po přesunu z Prostějova, v 31 zápasech si zapsal 10 bodů do produktivity za 4 góly a 6 asistencí včetně premiérové branky.

„Trenéři si mě vytáhli před třemi lety z Přerova do Zlína, kde byla tehdy velká marodka. Loňské angažmá v Prostějově se příliš nepovedlo, přišla nabídka ze Zlína a poté se mně začalo dařit. S druhou části sezony panovala spokojenost, neboť převážily zápasy se slušným výkonem. Nebylo to však jednoduché, protože rozdíl mezi oběma soutěžemi je velký, největší v organizaci hry," vysvětloval Novotný. V extralize nastoupil ve zlínském dresu k 47 zápasům s bilancí 11 kanadských bodů za 4 góly a 7 asistencí.

Vedle hokejové kariéry úspěšně zvládl i studium na vysoké škole a vyučuje tělocvik v hokejové třídě na základní škole v Přerově.

Reklama

Související témata: