Hlavní obsah

Znojmo - Č.Budějovice 2:3Českobudějovičtí hokejisté poprvé vyhráli, uspěli ve Znojmě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Hudec 0 : 1
43. Hřebejk 0 : 2
46. Svoboda 1 : 2
51. Vak 1 : 3
53. Růžička 2 : 3

ZNOJMO

Hokejisté Českých Budějovic se ve třetím extraligovém kole dočkali první výhry, když vyhráli na ledě Znojma 3:2. Svěřenci slovenského trenéra Ernesta Bokroše se tak posunuli na desáté místo tabulky, pozici za svého nedělního soupeře. Oba týmy mají na svém kontě shodně tři body.

Článek

Jihočechům se vydařil už vstup do utkání. Již po 49 vteřinách vedli, když se před brankou se prosadil po Muchově přihrávce Hudec. Ostrý začátek hostů potvrdila i střela do tyče krátce po vstřelené brance. Domácí to však neprobudilo a celou první třetinu působili matným dojmem.

Poprvé se výrazněji osmělili až v 10. minutě. Dvojice Haman, Plášek ujížděla na jediného beka hostů, jenže Plášek ideální přihrávku směroval vedle Turkovy branky. Z průměrného hokeje se pak vymykala ještě pěkná individuální akce znojemského Selingra, jenž se stahovačkou zbavil obránce, ale jeho střelu zápěstím Turek vyrazil. Na druhé straně mohl udeřit Duda, ale i tady byl úspěšný brankář - tentokrát znojemský Trvaj.

Druhá třetina o moc více vzruchu nepřinesla. Kromě několika šancí by stála za zmínku snad jen tři vyloučení Dudy, který nedokázal zkrotit svůj temperament a nabídl Orlům výhodu přesilovek. Jenže domácí se přes aktivní obranu Mountfieldu nedokázali prosadit ani tehdy, když měli o jednoho muže na ledě víc.

Stoprocentní šanci měl v prostřední dvacetiminutovce budějovický Gulaš. Ujížděli se spoluhráčem dva na jednoho, nakonec zakončoval sám a trefil boční síť těsně vedle spojnice tyček. Hostující fanoušci za brankou tak jásali zbytečně. Domácí střelecká nemohoucnost pokračovala i při nájezdu Demela, který ujel obraně, ale jeho blafák Turek s přehledem kryl.

Třetí část začalo Znojmo konečně očekávaným náporem, jenže ten jim vydržel jen chvilku. Přerušil ho vyloučením Mrázek a Hřebejk toho dokázal využít ke zvýšení náskoku. Objel klubko ležících hráčů i brankáře a skóroval do odkryté bránky.

Až poté se prosadili domácí, taktéž v přesilovce. Plášek zpoza brány předložil mezi kruhy Svobodovi, který se trefil přesně pod horní tyčku. Poté se domácí vybičovali k výraznému tlaku se šancemi, ale dlouho to nevedlo k úspěchu. Zvláště Hamanova řada se činila, ale Turek všechny pokusy dokázal krýt.

Definitivně tak zmrazil pokusy Znojma o vyrovnání v 52. minutě Vak, který se dobře zorientoval před Trvajem a doklepl puk za jeho záda. Duel ještě zdramatizovala rychlá kombinace domácích, na jejímž konci stál Růžička. Vyrovnat se však už Orlům nepodařilo.

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 47. J. Svoboda (Plášek), 54. M. Růžička (Plášek, Haman) - 1. M. Hudec (Mucha), 44. Hřebejk (Frolo, Duda), 52. Vak (Gulaš). Rozhodčí: Husička - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 2831.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Švrček, Rýgl, Chvátal, Kotaška, Mojžíš, J. Mrázek, Štach - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - Demel, R. Procházka, M. Růžička - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.
České Budějovice: Turek - Poživil, Toman, Sičák, Mucha, Vydarený, Frolo - M. Hudec, Huml, Veselý - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hřebejk, L. Květoň, Duda - Mertl, Vak, Gulaš. Trenéři Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: