Hlavní obsah

Příchod Nedvěda do Liberce se komplikuje, prý ho chce Petrohrad

PRAHA

Příchod hokejového útočníka Petra Nedvěda do extraligového Liberce se komplikuje. Šestatřicetiletý centr neuspěl v předsezónním kempu New York Rangers a podle původní dohody měl zamířit na sever Čech. Nedvěd se ze zámoří vrátil do Česka v sobotu, ale ještě nezačal s Libercem ani trénovat. O jeho služby má prý zájem Petrohrad.

Článek

"Zatím jsme se nesešli, nejspíš ve středu nebo ve čtvrtek. Víc k tomu nemohu říct," uvedl generální manažer klubu Ctibor Jech po úterním zápase Liberce s pražskou Slavií. Dnes nebyl telefonicky k zastižení.

Důvodem, proč se Nedvěd stále k severočeskému mužstvu nepřipojil, by mohl být zájem Petrohradu hrajícího Kontinentální ligu. Generální manažer Rangers Glen Sather českým novinářům v Bernu, kde ve středu newyorský tým hraje o Victoria Cup s Magnitogorskem, řekl, že podle jeho názoru Nedvěd zamíří do Petrohradu. Český hokejista ve třech přípravných zápasech Rangers zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

Liberecký rodák působil v NHL patnáct sezón a už jen 18 zápasů mu chybělo k magické hranici 1000 odehraných utkání. Stříbrný medailista z olympijských her 1994 v Lillehammeru, kde hrál za Kanadu, oblékal dres Vancouveru, St. Louis, Rangers, Pittsburghu, Edmontonu, Phoenixu a Philadelphie. V NHL nasbíral 717 bodů za 310 branek a 407 přihrávek, což ho mezi českými rodáky řadí na třetí místo za Jaromíra Jágra a Roberta Holíka. V minulé sezóně hrál Nedvěd za pražskou Spartu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín