Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 2:4Sparta se trápí dál, na výhru čeká už pět zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Výborný 1 : 0
24. Vampola 1 : 1
25. Vykoukal 2 : 1
26. Kracík 2 : 2
29. Straka 2 : 3
56. Fabuš 2 : 4

Jan ŠkvorSport.cz

Trápení hokejistů Sparty se prohlubuje. Výborného svěřenci v šlágru 16. kola nestačili na Plzeň, které podlehli 2:4, a již pět zápasů tak neokusili vítězný pocit. Klíčové momenty se odehrály během sedmi minut druhé třetiny, kdy padlo pět branek. Západočeši sice dvakrát prohrávali, pokaždé ale dokázali srovnat. Vítězný gól obstaral kapitán Straka.

Článek

„Bojujte,“ takový vzkaz vyslali přes transparent skalní příznivci Sparty před zápasem s Plzní svým oblíbencům. Z posledních zápasů holešovického týmu totiž bolely oči. Pražané do utkání vstoupili aktivně, už ve 4. minutě pálil z mezikruží Langhammer, Málek ovšem jeho pokus nadvakrát zlikvidoval. O pár minut později ujel po pravém křídle Kratěna, krátkým švihem mířil nad Málkův pravý beton, plzeňský gólman ale zasáhl bravurně.

Zhruba od poloviny úvodní třetiny se obraz hry vyrovnal, hokej ale upadl spíše od průměrné šedi. Z hokejek obou týmů se vytratila přesnost, šance nepřicházely. Až ve 20. minutě zaujal povedenou akcí Kracík, který se stahovačkou zbavil obránce, puku ovšem vystavil stopku Pöpperleho beton. Jestliže první dějství mohlo fanouška nudit, po změně stran tomu bylo úplně naopak. V 23. minutě vypálil ihned po buly Výborný a Málek na jeho přesnou střelu nad lapačku vůbec nestačil zareagovat.

Fantastická druhá třetina: pět branek za sedm minut

Sparta se ale z nabytého vedení radovala jen minutu. Vampola si po objetí branky vybruslil až před Pöpperleho a trefil volné místečko mezi rukou a tělem. Brankové hody tím ale nekončily. V přesilové hře při vyloučení Adamského napřáhl od modré Vykoukal a svou dělovkou vrátil Spartě jednobrankový náskok. Jestliže se poprvé radovali Pražané z vedení jen krátce, nyní přišla plzeňská odpověď ještě dříve. Již po osmadvaceti vteřinách. Do útočného pásma si nabruslil Kracík a nedal Pöpperlemu šanci.

Ofenzivní smršť nebrala konce, ve vyložených šancích střílející sparťany Mikulíka, Látala a Kratěnu ale vychytal Málek. A tak šla poprvé do vedení Plzeň. Vlasák našel zpoza branky Straku, ten si blafákem do forhendu položil i domácího gólmana a zasunul puk do odkryté klece. Všech pět branek padlo během necelých sedmi minut.

Kubalík po faulu na Gulašiho zápas nedohrál

Na konci dvanácté minuty druhé třetiny zasáhl Kubalík hokejkou do obličeje Gulašiho, který s krvavým zraněním okamžitě zamířil do šaten. Po chvíli ho s trestem do konce zápasu následoval i faulující hráč. Na ledě došlo i na menší strkanice, ty však únosnou míru nepřekročily. Dlouhou přesilovku, která navíc byla více než minutu dvojnásobná, ale Sparta využít nedokázala. V závěru třetiny se Gulaši ještě stačil vrátit na led.

<span>Do třetího dějství vstoupili domácí tlakem, nevěděli si ale s pozorně chytajícím Málkem. Ten vychytal i z bezprostřední blízkosti pálícího Hromase. Pět minut před koncem základní hrací doby mohl Plzeň definitivně uklidnit Důras, v samostatném úniku mu ale zakončení zmařil faulem Gulaši. Západočeši ale dlouho smutnit nemuseli, v následné přesilovce totiž skóroval Fabuš. Výborného svěřenci tak padli již popáté za sebou.</span>

<tbody><tr class="invert"><td>Sparta Praha - Lasselsberger Plzeň 2:4 (0:0, 2:3, 0:1) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 23. D. Výborný (Broš), 25. Vykoukal (Broš, D. Výborný) - 24. Vampola (Důras), 26. Kracík (Smrek, Vampola), 29. M. Straka (Vlasák, Fabuš), 56. Fabuš (Kracík, Vlasák).Rozhodčí: J. Kubeš - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:5, navíc Kubalík (Plzeň) 5+DKU. Využití: 1:1. Diváci: 7146.</td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Černošek, Jan Hanzlík, L. Procházka, Ptáček, Cunik - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Ručinský - Látal, Mikulík, Mrňa - Hromas, Krätzer, Podlešák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek. </td></tr><tr><td><strong>Plzeň:</strong> Málek - Benák, Smrek, Čakajík, Pácal, Cartelli, Redlihs - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Vampola - Adamský, Kubalík, Matějovský - Dvořák, J. Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: