Hlavní obsah

Vítkovice - Znojmo 4:2Vítkovice porazily v předehrávce Znojmo a jsou znovu první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Selingr 0 : 1
27. Barinka 1 : 1
31. Kvapil 2 : 1
34. Stehlík 3 : 1

PRAHA

Tři vítězství a dost. Úspěšná série Znojma skončila ve předehrávaném utkání 22. kola hokejové extraligy. Naopak čtvrteční výhra posunula Vítkovice do čela tabulky o bod před Slavií, která hraje v pátek v Litvínově. Vítkovice měly po celý zápas převahu a soupeře jasně přestřílely. Jenomže znojemský gólman Trvaj svými zákroky dlouho přiváděl domácí hráče málem k zoufalství.

Článek

A tak hostům stačila jedna využitá přesilovka a vedli. „První třetinu jsme zvládli velmi dobře, zato druhou vůbec a to nás stálo zápas,“ posteskl si znojemský trenér Radim Rulík.

Během sedmi minut mezi 27. a 34. však Vítkovice překonaly Trvaje hned třikrát. Druhý gól byl kuriózní, protože Kvapil nahazoval puk do brankoviště zpoza branky a do té doby hrdina znojemského týmu si jej holí nešťastně srazil do branky.

Znojmu pak výrazně pomohl Dopita, který ve vlastním oslabení obral o puk Ujčíka a vedení Vítkovic snížil na jedinou branku. „To byla naše špatná chvíle v zápase. Ve druhé třetině jsme měli dát více než tři góly a Dopitovým gólem jsme přišli o slibný náskok a museli tvrdě bojovat o vítězství,“ podotknul trenér domácích Alois Hadamczik.

V závěrečné třetině Dopita téměř nestřídal. Největší příležitost vyrovnat propásl Demel v 58. minutě, když jel sám na brankáře Pince, ale při pokusu o blafák mu puk z hokejky sjel. Znojmo pak sáhlo k bezmála dvouminutové hře bez brankáře a inkasovalo z hole Ujčíka. „Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Chyběli nám totiž čtyři zkušení hráči Šimíček, Petrovický, Korhoň a Trnka,“ ulevil si Hadamczik.

HC Vítkovice Steel - HC Znojemští Orli 4:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. M. Barinka (Burger), 31. Kvapil (Krstev), 34. Stehlík (Roman), 60. Ujčík - 9. Selingr (Tesařík), 37. Dopita. Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan.
Vítkovice: Pinc - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Jurečka, Ovčačík, Voráček - Kvapil, Burger, Krenželok - Ujčík, Roman, Svačina - Treille, Štefanka, Varaďa - Klimek, R. Hruška, Strapáč. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Štach, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - M. Růžička, Meidl, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: