Hlavní obsah

Nejlepší a nejproduktivnější obránce extraligové sezony opouští Česko

Přestože zachránit Kladno v nejvyšší hokejové soutěži se mu nepovedlo, jemu osobně vyšla premiérová sezona v české extralize parádně. Šestadvacetiletý Kanaďan Brady Austin se stal nejproduktivnějším i nejlepším obráncem celé ligy, a přestože o jeho služby panoval zájem z několika tuzemských klubů, nyní po roce odchází do zahraničí. V příštím ročníku bude hrát Kontinentální ligu za Nižnij Novgorod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brady Austin už za Kladno hrát nebude.

Článek

Rytíři získali Austina, jehož v roce 2012 draftovalo pro NHL Buffalo, ve slavné soutěži ale odehrál jen pět zápasů, loni v létě a byla to posila, která se majiteli klubu Jaromíru Jágrovi opravdu povedla.

Austin v 52 zápasech základní části vstřelil 18 branek a připojil 25 asistencí. Žádný z extraligových obránců nedal v uplynulém ročníku více gólů ani neměl více kanadských bodů. Za své výkony byl navíc Kanaďan vyhlášen nejlepším obráncem extraligy.

O Austina nyní stálo hned několik českých klubů, on ale nakonec dal přednost KHL. V Novgorodu, kde podepsal roční smlouvu, s ním počítají do druhé obranné dvojice.

Reklama

Související témata: