Hlavní obsah

Třinecký Moravec: Derby je pro mne totéž, co play-off

Olympijský vítěz z Nagana David Moravec se nemůže dočkat úterního extraligového utkání Vítkovice - Třinec. Těší se na led, na němž vyrůstal, svým třineckým spoluhráčům slibuje za bodový zisk bohatou svačinku a předpokládá derby ostré jako žiletka.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

V úterý dojde na hokejovou bitvu Vítkovice - Třinec. Co pro vás, odchovance Vítkovic, dnes ve službách Třince, takový zápas znamená?

Těším se na něj. Derby je vždycky na obou stranách vyhecované a pro mne osobně je totéž, jako zápas play-off. Nejvyšší motivace, nejvyšší nasazení, jeden z vrcholů sezóny. A v úterý v tom bude ještě něco navíc: bude se hrát na mém bývalém domácím hřišti.

V ČEZ Aréně je větší než na jakém hrajete v Třinci. Je to velký problém?

Problém by to být neměl, ale větším rozměrům se musíme rychle přizpůsobit, abychom se nedivili jako po první třetině utkání s Plzní. Mí spoluhráči stejně jako já vědí, že vyrovnat se s těmito podmínkami znamená při celoplošné obraně hodně bruslit.

Co asi bude rozhodovat?

Navrch bude mít ten, kdo bude vyhrávat osobní souboje. Přináší to nějaký metr volnosti navíc a na velkém hřišti je to podstatná výhoda. Důležité bude hrát tvrdě, ale čistě, abychom nebyli zbytečně oslabováni.

Proti Vítkovicím se v poslední době Třinci daří. Je to psychická výhoda?

Rád bych, aby výsledek byl pro nás dobrý i v dnešním derby. Nechci to zakřiknout a radši o tom nebudu mluvit. Naše psychická výhoda momentálně je, že jsme zachránili páteční domácí zápas se Slavií a skóre otočili a udrželi je v neděli s Plzní. To tým posiluje.

Máte pozoruhodnou šňůru dobrých výsledků.

Máme, ale v tabulce se nějak extra vzhůru neposunujeme.

Nicméně co je příčinou, že hrajete mnohem lépe než na začátku sezóny?

Hodně si věříme, jsme silnější psychicky. Ale v úterý narazíme na soupeře, jenž hraje velmi dobře, také si věří. Je sebevědomý, dovoluje si riskantní věci a ty mu vycházejí.

Vypíšete svým spoluhráčům prémii za body z Vítkovic?

Kdo hraje proti svému bývalému klubu, platí svým spoluhráčům svačinku za úspěšný výsledek vždycky. To je v Třinci nepsaný zákon.

Minule jste byl v hledišti ČEZ Arény na utkání Vítkovice - Kladno a kameraman si vás vybral do hlasovací soutěže diváků Fešák fanda. Víte, jak jste dopadl?

Nevím, ale myslím, že jsem nevyhrál. S malým synem jsem odešel domů po druhé třetině.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno