Hlavní obsah

Hokejový útočník Špirko bude vypomáhat extraligovým Pardubicím

PRAHA

Slovenský hokejový útočník Rostislav Špirko bude vypomáhat extraligovým Pardubicím. Kmenový hráč prvoligového Ústí nad Labem byl do východočeského klubu uvolněn na střídavé starty. Pardubice na oplátku Lvům uvolnily na hostování do konce sezony jeho krajana obránce Jaroslava Komu. Oba kluby o tom informovaly na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

"S Rosťou jsme před sezonou uzavřeli dohodu, že mu umožníme zahrát si extraligu během sezóny. Neznamená to ale, že bychom měnili naše cíle," uvedl tiskový mluvčí ústeckého klubu Přemysl Zeman.

Špirko je v letošní sezóně druhým nejproduktivnějším hráčem Lvů, když v 25 zápasech nasbíral 24 kanadských bodů za 11 branek a 13 asistencí. Čtyřiadvacetiletý hráč, který v listopadu premiérově oblékl i reprezentační dres Slovenska, bude nadále nastupovat také za Ústí nad Labem. Poprvé za Pardubice by měl nastoupit ve čtvrtek v Liberci.

Koma bude nyní naopak trvale působit na severu Čech. Slovenský bek v letošní sezóně odehrál za Pardubice v nejvyšší soutěži jen sedm utkání, v kterých si nepřipsal ani jeden kanadský bod. Většinou nastupoval za prvoligové Vrchlabí, v jehož dresu vstřelil čtyři branky a přidal tři asistence.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec