Hlavní obsah

Penaltový fantom Bednář znovu nezklamal, proměnil již devět nájezdů v řadě

To už nemůže být náhoda. Když Jaroslav Bednář na ledě Curychu v Lize mistrů proměnil všechny čtyři samostatné nájezdy, mnozí nevěřícně kroutili hlavou. Slávistický kanonýr ale od té doby při penaltách ani jednou neselhal, z posledních devíti nájezdů se ani jednou nemýlil. „Nájezdy jsou vabank. Jsem smířený s tím, že to jednou nevyjde,“ neláme si Bednář s probíhající sérií hlavu.

Článek

Můžete vůbec někdy zamířit vedle?

Počkejte příští zápas! Může se mi to smeknout nebo mi tam gólman dá hokejku a já si toho nevšimnu. Je to vabank. Ten druhý nájezd byl zase šťastný, Pepísovi (Pöpperlemu) se to svezlo po betonu. Nebýt důrazné střely, stoprocentně by to do branky neprošlo. V prvním případě jsem naopak šel na jisto, nechal mi tam de facto prázdnou půlku brány. To bylo lehké.

Nehlodá ve vás určitý červík, že zákonitě už musí přijít nějaký nájezd, který se nepovede?

Já jsem si myslel, že třeba dneska to nepřijde. V tom druhém případě, kdy už si to Pepís hlídal, to bylo čistě o štěstí. O tom ty hokejové nájezdy jsou.

Až tedy neproměněný nájezd přijde, vezmete to v klidu?

Jsem s tím smířený. Gólman vám tam někdy nechá tolik místa, jako se to stalo nyní nebo doma proti Plzni, když tam proti mě dali toho Španěla. Nebo to byl Francouz? Odkud ten mladý kluk byl?

Francouz je jeho příjmení. Národností je Čech.

To nevím, prý je to Francouz (směje se).

Francouz z Plzně...

Jo, jo. To byla taková historka, ještě před tím, než jsem na něj jel. Růža se ptal pana Hronka, což je trenér gólmanů a zároveň vedoucí mužstva, co je to za gólmana. On mu odpověděl, že neví. Prý že nějaký Francouz. On prý ale Francouz byl. Od té doby se o tom bavíme.

Šel byste na další nájezd i v případě, že byste ten předchozí neproměnil?

No samozřejmě! Třeba v Liberci jsem jel hned tři a nedal ani jeden. Takže ta bilance zas tak růžová za poslední léta není (směje se).

Máte spočítané, kolik nájezdů v řadě jste nyní proměnil?

O těch devíti samozřejmě vím, nebudu lhát. To je jasné. Tři zápasy v řadě.

Lákalo by vás dosáhnout dvouciferného čísla a zarovnat to alespoň na desítku?

Buď to přijde, nebo ne. Je to vabank. Na penalty ale ještě stoprocentně dojde. A ne jednou. Jestli budu zdravý, Vláďa mě tam vždycky dá jako prvního. Tak uvidíme.

Nevyžádali si od vás spoluhráči nějaké školení na nájezdy?

Vůbec ne. Maximálně si do mě trošku rýpnou. Musíme být rádi, že si odsud vezeme dva body. Teď se musíme zaměřit na individuální chyby a bránění v okolí brány, aby další zápas byl v jiné režii.

Jaroslav Bednář o slávistickém herním projevu:
Pořád si myslím, že to není ono. Schází potřebný klid a bojovnost, která nás zdobila v první čtvrtině. Soupeře našimi chybami dostáváme do šancí. Máme mraky vyloučených, z čehož dostáváme góly. Když si spočítáte, že soupeř průměrně využívá patnáct nebo dvacet procent přesilovek, dělá to jeden dva góly na zápas.
Samozřejmě je to o přístupu, nic jiného v tom není. Nesoustředíme se, nehlídáme si svá místa, nebruslíme. Vede se 2:0 a člověk si myslí, že se to nějak uhraje. Je to laxnost. Na tom se musí hodně zapracovat. Myslím, že si nás Vláďa srovná a dáme se dohromady. Ta laxnost byla vidět i v derby, proto se prohrává.

Dobírají si vás spoluhráči kvůli vaší sérii často?

Pořád. Tam jsou vtípky, i když nedojde na penalty. Je potřeba udržet pohodu i v době, když se prohrává.

Proměňujete nájezdy s takovou samozřejmostí i na trénincích?

Ne. Tam máme tak vyčůranýho Ádu Svobodu, který ví, co dělám. Když pak chci udělat něco jinak, nikdy to nevyjde. Takže na tréninku jich dávám hrozně málo.

Zraněný hrudník už vás netrápí?

Je to v pohodě. I když to tak nevypadá, nějak se na hřišti ploužím už i bez injekcí. Už se ale těším na reprezentační pauzu, abych pořádně potrénoval.

I proto vynecháváte reprezentační turnaj v Rusku?

Dlouho jsem nehrál a stále to doléčuji. Vláďa mi na rovinu řekl, že nepojedu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice hrají
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice