Hlavní obsah

Hokejista Nedvěd si za faul na Drábka nezahraje tři zápasy

PRAHA

Hokejista Petr Nedvěd z Liberce dnes dostal od disciplinární komise trest na tři zápasy za faul na mladoboleslavského Václava Drábka v pátečním extraligovém utkání 31. kola. Obránce nováčka soutěže má po Nedvědově nárazu na hrazení pohmožděné rameno a především vážně poraněnou kyčel, s níž musí na operaci. Sezona tak pro něj s největší pravděpodobností předčasně skončila.

Článek

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů (APK) ve středu zároveň suspendovala na dvě utkání mladoboleslavského Denise Kazionova, jenž v závěru pátečního duelu napadl zřejmě jako odvetu Nedvěda pěstmi.

Sedmatřicetiletý Nedvěd bude v trestu do 30. prosince, kdy po domácím zápase s Vítkovicemi (23. prosince) a Plzní (28. prosince) zavítají Bílí Tygři na led mistrovské Slavie Praha.

Třetí nejproduktivnější Čech v historických tabulkách NHL narazil Drábka na hrazení v 16. minutě pátečního utkání a za svůj faul dostal trest na dvě plus deset minut. I s ohledem na povahu Drábkova zranění však Mladoboleslavští považovali jeho trest na nízký a už v sobotu podali k APK stížnost. "Prohlíželi jsme si situaci na videu, šlo o likvidační zákrok," uvedl na klubovém webu mladoboleslavský manažer Jaromír Šindel.

Podle dnešního deníku Blesk se Nedvěd Drábkovi telefonicky omluvil a uvedl, že ho zranit nechtěl.

Disciplinární komise APK na svém středečním zasedání také udělila pokutu 5000 korun Plzni za nevhodné chování fanoušků v utkání se Spartou Praha 5. prosince, v jehož 51. minutě diváci zasypali led odpadky.

Reklama

Související témata: