Hlavní obsah

Zlín - Kladno 4:6Patera rozhodl v závěru o výhře Kladna ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kuchler 0 : 1
6. Procházka 0 : 2
8. Galvas 1 : 2
15. Kuchler 1 : 3
16. Köhler 2 : 3
39. Leška 3 : 3
41. Záhorovský 4 : 3
45. Novák 4 : 4
57. Patera 4 : 5
58. Patera 4 : 6

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v zápase 34. kola O2 extraligy na domácím ledě s Kladnem 4:6, když utkání podle vývoje skóre připomínalo houpačku. V "okenářském derby" úřadoval hostující kapitán Pavel Patera, který tři minuty před koncem základní hrací doby strhl vedení na stranu Kladna, aby při power-play zpečetil tři cenné body pro Středočechy. Kladno vyhrálo venku po více než dvou měsících - naposledy se radovalo z bodů na ledě soupeře v polovině října při utkání v Třinci.

Článek

Utkání dvou sousedů v tabulce mělo nečekaný úvod. První střela Kladna z hole Kuchlera skončila v Murínově síti. Druhý úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, Martin Procházka projel na začátku sedmé minuty od středu kluziště až před Murína, kličkou obešel jednoho ze zlínských obránců a chladnokrevně zavěsil. Až dvoubrankové vedení vyprovokovalo domácí k větší aktivitě. A přišla i rychlá odpověď. Leška vyhrál buly, přihrál kotouč na modrou čáru a Galvas propálil vše, co mu stálo v cestě.

Zlínský nápor zbrzdilo vyloučení Noska, ve kterém domácí uzamkla v obranném pásmu formace Patery. Zlínu se naskytla úvodní přesilovka při prohřešku Horny, nicméně za necelou minutu se počet hráčů na ledě srovnal, neboť za katr odešel domácí kapitán Balaštík. Hra čtyři na čtyři více vyhovovala hostům a po rychlém přečíslení se do levého rohu Murínovy svatyně trefil svým druhým gólem v zápase Kuchler. Svěřenci Zdeňka Venery vzápětí využili přesilovou hru při vyloučení Čurilly, neboť střelu Hamrlíka dorazil do sítě Köhler.

Zatímco v úvodní třetině padaly branky, ve druhém dějství si střelci vybrali na delší dobu oddechový čas. Hosté hájili těsný náskok, Zlínu nepomohla ani střela Kollára, která šla těsně vedle. Ani početní výhoda při vyloučení Diviše, při které pálil nepřesně Galvas. Přesto se hrál rychlý a rušný hokej, který fanoušky rozhodně nenudil.

Diváky zvedl ze sedadel boxerský duel mezi Čechem a Hořavou, který na body vyhrál přesvědčivě zlínský útočník. Berani se dočkali v závěru druhé třetiny kýženého vyrovnání. Podruhé v utkání zužitkovali přesilovku, neboť tři sekundy před druhou sirénou se po ukázkové kombinaci trefil Leška.

Domácí měli do třetí třetiny raketový nástup. Ve 42. minutě se dostali poprvé v utkání do vedení, když střelu Balána gólman Kopřiva vyrazil, na odražený kotouč za brankou si nabruslil Záhorovský a kotouč propasíroval za záda překvapeného reprezentačního gólmana.

Utkání podle vývoje skóre připomínalo houpačku. Ve 46. minutě bylo totiž opět srovnáno, když zlínské vyloučení potrestal po přesné kombinaci Novák. Zlínské ambice v závěru poslal do kolen kapitán Patera, který necelé tři minuty před koncem přelstil Murína. Půldruhé minuty před koncem se domácí odhodlali k neúspěšné power-play a Patera pečetil kladenské vítězství střelou do prázdné branky.

RI Okna Zlín - Geus Okna Kladno 4:6 (2:3, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 9. Galvas (Leška), 17. Köhler (Hamrlík, Leška), 40. Leška (Köhler, Galvas), 42. Záhorovský (Balán) - 2. Kuchler (Stieler), 7. Martin Procházka (Diviš, Nádašdi), 16. Kuchler (V. Novák, Pavlas), 46. V. Novák (Hájek, Novotný), 58. Patera (Hájek, Martin Procházka), 59. Patera (Hájek). Rozhodčí: Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6, navíc F. Čech - Hořava oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4651.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Záhorovský, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, V. Kameš, Novotný, Pavlas, Trončinský, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Kuchler, V. Novák, Stieler - Horna, Kalla, Bělohlav - Valský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec