Hlavní obsah

Hrdinu derby Bednáře dovedla radost málem až na parkoviště

PRAHA

Poslední dva zápasy Slavie Jaroslav Bednář, kterého skolila chřipka, neodehrál. Pražské derby proti Spartě jej i přesto zastihlo ve velkolepé formě. Dvě branky vstřelil sám, tu rozhodující v prodloužení vypracoval pro Beránka. I proto se slávisté udrželi v čele, on sám navíc znovu vévodí tabulce produktivity. „Kecal bych, kdybych říkal, že to nechci vyhrát. Byl by to totální nesmysl a lež,“ přiznal Bednář po derby.

Článek

Svou první branku jste vstřelil pouhou vteřinu před vypršením první třetiny. Věděl jste, kolik času zbývá do konce?

Tušil jsem, že zbývá málo. Vůbec jsem ale neměl ponětí, že je sekunda do konce. Přiznávám, že ten gól jsem vstřelil nohou.

Při vašem druhém gólu jste z hráčů Sparty udělal solné sloupy...

To tak vypadalo seshora. Nejdřív jsem chtěl po vyhraném buly střílet. Petr Jelínek s Mílou Čermákem to udělali výborně, rozrazili to a udělali mi místo. Pak už tam vůbec nebyl problém projet, vznikla tam velká mezera.

Po gólu jste zajel až do středového kruhu a nechal jste průchod svým emocím...

Já se moc často neraduji, ale po téhle akci to ve mně bouchlo. Najednou se mi nějak rozletěly ruce a nohy a nebýt zavřených vrat od rolby, vyběhl bych až na parkoviště.

Budete si doma tento gól na videu zpětně pouštět?

Na rovinu říkám, že si to nepouštím. Myslím, že to bude ve Zlaté helmě. Ne, dělám si srandu. (začne se smát)

Do třetí části jste vstupovali s dvoubrankovým náskokem, o které jste záhy přišli. Spartě pak narostla křídla...

Podcenili jsme to, bylo to hrozné. V kabině jsme si řekli, co dělat. A od úvodního střídání to bylo jinak. Kvůli naší laxnosti jsme o výhru málem přišli. Strašně jsem to prožíval, já už jiný nebudu. Naštěstí se to podařilo urvat v prodloužení.

Závěr třetí třetiny a úvod prodloužení jste strávil na trestné lavici. Myslel jste už v té chvíli na nájezdy?

Jo. Přemýšlel jsem, co bych udělal. Seděl jsem na trestný a přemýšlel, co na něj (na brankáře) udělám. Těch variant jsem vymyslel tolik, že se mi z toho zamotala hlava. To už jsem si říkal, ať ty penalty nejsou nebo že je radši nepojedu.

Kolik jste těch variant stačil vymyslet?

Oficiálně mám tři čtyři. Pak jsem vymýšlel další kraviny. Nakonec to dopadlo tak, že jsem vůbec nevěděl...

Co jste říkal atmosféře? Dorazilo přes čtrnáct tisíc diváků...

To, co dnes předvedli fanoušci, bylo nádherný! Jak z jedné, tak z druhé strany byli neskuteční. Zápasy si pak užívám.

Jste rád, že znovu vévodíte kanadskému bodování?

Já ani nevím, jak Plzeň hrála a kolik měl Tomáš Vlasák bodů. Jednu asistenci? (reaguje na odpověď novinářů) Nebojte se, on tam ještě něco nasází. O Vlasyho se fakt nebojím. Je šikovný, Stráča (Martin Straka) mu to tam připraví.

Je možné, abyste v současné formě tabulku produktivity nevyhrál?

Samozřejmě! To je jasný! Vlasy má víc gólů, takže musím mít o bod víc. Chybí mi zápasy. Cítím se ale dobře a nikomu tady nebudu nalhávat, že bych to nechtěl vyhrát. Jsem těžce soutěživý typ. Mile rád se o to s Vlasym poperu. Beru to ale trochu jako nadsázku, je to pro mě taková třešnička na dortu. Ale kecal bych, kdybych říkal, že to vyhrát nechci. Byl by to totální nesmysl a lež.

Předchozí dvě utkání jste kvůli chřipce vynechal, dnes už jste nastoupil zdravý?

Byl jsem úplně fit, cítil jsem se v pohodě. Bavil jsem se s doktorkou a dovolila mi hrát. I kdyby se nejednalo o derby. Mám obrovskou radost z toho, že jsme vyhráli. Byl to krásný zápas.

Kdyby vám doktorka povolení nedala a nejednalo se o derby, hrál byste rovněž?

Hrál bych taky. Z toho ležení už mi hrabalo.

Sledoval jste doma po internetu, jak se zápasy Slavie vyvíjejí?

Koukal jsem se. Největší prd... byla, když jsem sledoval zápas s Boleslaví. Zapnul jsem to a už to bylo 0:2. Tak jsem to vypnul a koukal jsem na film. Zapnu to znovu a 2:3... Říkám si, tam padne snad dvacet gólů... To bude jako poločas v házené... Škoda, že se nepovedlo vyhrát, byly by to pro nás zlaté a uklidňující body.

V Rusku se uzavřely přestupy, definitivně tedy zůstáváte ve Slavii. Jste rád, že už opadnou spekulace, kam se budete stěhovat?

Teď už si to můžeme říct. Těch momentů, kdy už byl přestup nalomený, bylo víc. Jsem hráčem Slavie, mám tu platnou smlouvu a respektuji to. Jsem tu spokojený, je tu výborná parta, hrajeme dobře. Chtěl bych tu vyhrát druhý titul!

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice