Hlavní obsah

Hokejista Vrbata začal misi v Liberci jasnou prohrou

OSTRAVA

Nástup do nového angažmá v Liberci hokejistovi Radimu Vrbatovi vůbec nevyšel. Útočník, za kterého v týdnu severočeský klub Mladé Boleslavi obětoval hned tři hráče, s Bílými Tygry na vítkovickém ledě prohrál jednoznačně 1:5. Liberečtí hokejisté po šňůře sedmi zápasů vyšli bodově naprázdno.

Článek

"Vítkovice hrály chytře, dobře odzadu. Rozhodly jejich využité přesilovky v závěru druhé třetiny. Za stavu 1:4 už to bylo těžké dohánět," řekl po svém pátečním představení Vrbata, který před příchodem do Mladé Boleslavi sezonu rozehrál v Tampě Bay.

Liberec na Vítkovice vyrukoval s hvězdnou formací Vrbata, Nedvěd, Nedorost, ale trio ošlehané zámořskou NHL vyšlo naprázdno. "Moc času nebylo. Měli jsme jeden trénink včera a ráno rozbruslení. Je potřeba zapracovat na přesilovkách, ale při hře pět na pět jsme pár šancí měli," vyhodnotil Vrbata souhru celé řady. Sám se dostal do několika příležitostí, které mu však pochytal gólman Štěpánek. "Ve druhé třetině jsme v úvodu měli drtivý tlak. Měl jsme tam i nějaké střely. Hlavně ta po vyhraném buly Petra Nedvěda šla dobře, ale i gólman měl dobrý zákrok," konstatoval Vrbata.

Špatný vstup do utkání ho prý nerozhodil. Když poprvé skočil na led, jeho tým už prohrával 0:1. "Bylo ještě strašně moc času něco udělat. I po druhém gólu jsme rychle dali na 2:1, ale rozhodlo, že jsme nevyrovnali na 2:2. Ve druhé třetině jsme měli velký tlak, bohužel na konci druhé třetiny jsme udělali zbytečná vyloučení a to rozhodlo," zdůraznil Vrbata.

Sehrát svou roli může i psychologie

Kouče Filipa Pešána teď čeká hledání vhodného složení Vrbatovy formace. Trenér naznačil, že v pátečním složení řada nemusí vydržet dlouho. Už v závěru zápasu se po Vrbatově boku místo Nedvěda objevil Pabiška. "Bylo to 1:4, trenér se snažil něco udělat. Byl to ale náš první zápas, uvidíme, jak to bude vypadat dál," řekl Vrbata.

Podle Pešána může sehrát svou roli v případném roztržení hvězdného útoku i psychologie. "Přemýšlím, jestli útok nechám pohromadě, neprosadil se. Ostatní kluci asi spoléhali, že tenhle útok to rozhodne, ale viděli jsme, že hokej není o jednom hráči. Ale je čas se zadaptovat, manšaft si musí uvědomit, že Vrbata za nás sám výsledky neuhraje," vysvětlil liberecký trenér.

Vrbata věří, že po dnešním nezdaru se celé mužstvo rychle sebere. "Byl to první zápas, nemůžeme z toho dělat závěry. Je cítit trochu více nervozita, aby se udělalo play off, ale liga je strašně vyrovnaná a do konce ještě dost kol," dodal Vrbata.

Reklama

Související témata: