Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 1:2Pardubice nadále pronásledují Slavii, vyhrály v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Nouza 1 : 0
6. Starý 1 : 1
9. Zohorna 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 48. kole na ledě nováčka z Mladé Boleslavi těsně 2:1 a udrželi tak svůj dvoubodový odstup za vedoucí Slavií, která uspěla v Litvínově. Vše podstatné pro výsledek zápasu se odehrálo již v první třetině. Domácí šli sice brzy do vedení, ale Moeller během pár minut skóre otočil.

Článek

Po úvodním oboustranném oťukávání se ze vstřelené branky radovali jako první domácí. V páté minutě se po dlouhém pasu na pravé straně dostal ke kotouči Padělek, ale v posledním okamžiku před zakončením byl atakován bekem Kolářem a za tento zákrok nařídil sudí trestné střílení. Jeho exekutorem se stal Nouza a po perfektně provedeném blafáku nedal Lašákovi v brance Východočechů žádnou šanci.

Domácí se ale z vedení neradovali dlouho. Ještě v téže minutě byl vyloučen kapitán Král a hosté přesilovou hru již po 26 vteřinách využili. Tečovaná střela skončila za zády gólmana Šindeláře, který dostal tentokrát přednost před zámořskou posilou Schwarzem, přičemž autorství bylo přiznáno Starému.

Poté ještě provětral Lašákovu lapačku Zíb, ale v deváté minutě otočil skóre Zohorna. Na pravé straně se dostal ke kotouči, vjel s ním do útočného pásma a vystřelil. Tato střela sice svatyni domácích ještě minula, Zohorna ale odražený puk za brankou dojel a za pomoci nešťastného Šindeláře ho dostal za jeho záda. Největší šanci na vyrovnání měl ještě v úvodní části Kočí, ale při jeho tvrdé střele z mezikruží předvedl Lašák perfektní semafor. Do šaten šli tedy o něco veseleji hosté.

V druhé třetině se diváci branky nedočkali. Středočechům se naskytla 68 vteřin dlouhá přesilová hra pět na tři, ale jak se stalo v Metrostav Aréně zvykem, hned po 20 vteřinách bylo po ní, když byl za zákrok v útočném pásmu vyloučen domácí Benda. Velmi dlouho se potom hrálo bez přerušení i bez zajímavých momentů. Hosté působili jako lépe sehraný orchestr a nepouštěli domácí k ohrožení jejich branky. Naopak v asi největší šanci mohl zvýšit Divíšek, když kotouč z jeho hole projel brankovištěm těsně vedle pravé tyče za již překonaným Šindelářem.

Ve třetí třetině měli domácí hned v úvodu výhodu přesilové hry, ale pokusy Jindry a Zíba nebyly pro s jistotou chytajícího Lašáka problémem. Hosté hráli neustále s přehledem a hlídali si jednogólové vedení. Domácím nelze upřít snahu, ale jejich hra postrádala myšlenku a moment překvapení. Navíc měli v poslední desetiminutovce opět výhodu přesilovky, ale tu hráli jako poněkolikáté pouze minutu, protože se nechali zbytečně vyloučit.

Hosté nakonec mohli zvýšit, když po pěkném brejku dvojice Koukal - Kolář I zívala na druhého jmenovaného prázdná branka, ale kotouč nakonec skončil u Šindeláře, který sám nevěděl, jak si poradil. Minutu před závěrečnou sirénou si domácí trenéři vyžádali oddechový čas, ale ani odvolání brankáře už změnu stavu nepřineslo.ˇ

BK Mladá Boleslav - Moeller Pardubice 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Nouza z tr. střílení - 6. Starý (Koukal, Kolář I), 9. Zohorna. Rozhodčí: Polák, Hribik - Jelínek, Pavlovič. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 3620.
Mladá Boleslav: Šindelář - J. Novák, Kočí, Zíb, J. Moravec, Jindra, Schnabel, Mocek, Bauer - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, D. Vrbata - Padělek, T. Sýkora, Benda - Gajovský, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Havíř, Píša, Kolář II, Lojek, Šeda - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: