Hlavní obsah

Absolutně se mi to nelíbí a nesouhlasím s tím, ozval se trenér Plzně

Praha

Netají zklamání z rozhodnutí výkonného výboru hokejového svazu, že nadcházející ročník extraligy bude nesestupový, a v sezoně 2021/22 ji bude hrát dokonce patnáct mužstev, pokud vítěz první ligy splní licenční podmínky. Hlavní trenér Plzně Ladislav Čihák má zcela opačný názor, jak by měl herní model tuzemské nejvyšší hokejové soutěže vypadat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Ladislav Čihák na střídačce hokejistů Plzně.

Článek

„Mně se to absolutně nelíbí, já s tím nesouhlasím, ale bohužel nic s tím neudělám. Musíme respektovat prezidenta svazu (Tomáše Krále) a výkonný výbor, který vše schválil a je za to odpovědný," říká Čihák v rozhovoru pro oficiální stránky západočeského klubu.

Proti rozšiřování soutěže se vymezuje už dlouhodobě, zároveň je přesvědčen i o tom, že má smysl baráž mezi týmy z extraligy a Chance ligy.

„Extraliga byla nastavena dobře a bylo zcela zbytečné do toho poslední dva roky zasahovat. Kladno třeba letos mělo mít šanci o setrvání bojovat," soudí Čihák, že Rytíři měli mít možnost bojovat o zachování extraligové příslušnosti proti Českým Budějovicím, vítězi první ligy.

„Stejně jako play off je baráž nová soutěž, a jestli prvoligové kluby chtějí do extraligy, měly by být vždy částečně mírně znevýhodněny. Oni musejí přesvědčit, že na nejvyšší úroveň mají. Dle mého to k hokeji patří a nynější situace se mi nelíbí," tvrdí osmatřicetiletý trenér.

Sám by byl zvědavý, jaký by barážová konfrontace mezi Kladnem a Českými Budějovicemi měla výsledek „Je pravda, že Motor o parník svou soutěž vyhrál a moc by mě zajímalo, jak by letošní konfrontace s extraligovými kluby dopadla. Tlak v takových zápasech je více než srovnatelný s vyřazovacími boji o titul," připomíná Čihák.

Reklama

Související témata: