Hlavní obsah

Mladá Boleslav už také vyjela na led

Hokejisté Mladé Boleslavi dnes zahájili přípravu na ledě na nový ročník extraligy. Dopolední úvodní trénink týmu trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery trval hodinu a provázela ho přísná hygienická opatření kvůli současné situaci s šířením nemoci covid-19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují gól v utkání s Pardubicemi. Ilustrační foto.

Článek

"První trénink je vždycky o tom, že si hráči vyzkoušejí výzbroj, není to úplně na maximum, aby se nikomu nic nestalo. Je to spíš takové zapracování a myslím si, že to splňuje účel," řekl klubovému webu Patera.

Bruslařský klub, který v předčasně ukončeném minulém ročníku extraligy obsadil čtvrté místo, se připravoval na rozdíl od tréninků na suchu už téměř kompletní i se zahraničními posilami. Pouze obránce Karel Klikorka si plní v Brně povinnosti u reprezentační dvacítky.

Do útoku přišli Kanaďan Brandon Alderson z Trenčína, Fin Joona Jääskeläinen z Banské Bystrice, Jakub Kotala z Havířova, Jakub Strnad z Kladna, obránce Petr Šidlík z Vítkovic a brankář Marek Schwarz z Liberce.

Odešli z ofenzívy Radim Zohorna (Pittsburgh), Pavol Skalický (Lukko Rauma), Žiga Jeglič (Bremerhaven), Lukáš Pabiška (Benátky nad Jizerou) i Jakub Klepiš s Lukášem Kašparem, obránci František Hrdinka (Prostějov), Jiří Kurka a brankář Justin Peters.

"Už jsme tady měli kompletní tým a do začátku, nevím jestli úplně té regulérní sezony, ale do začátku té přípravy jsme kompletní a na nikoho nečekáme. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Ale tak to má každý tým až do konce ledna," prohlásil Patera.

Věří, že mužstvo ukáže už v přípravě, že bude konkurenceschopné. "Když nebudeme, tak samozřejmě budeme chtít posílit, ale já si myslím, že máme už teď dost silný kádr," dodal Patera. První zápasový test čeká Středočechy v úterý 4. srpna doma proti Karlovým Varům.

Program přípravných zápasů:
Úterý 4. srpna:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary (17:00; Generali Česká Cup)
čtvrtek 6. srpna:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav (17:00; Generali Česká Cup)
úterý 11. srpna:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav (18:00; Generali Česká Cup)
čtvrtek 13. srpna:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec (17:30; Generali Česká Cup)
úterý 18. srpna:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav (17:30; Generali Česká Cup)
čtvrtek 20. srpna:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov (17:00; Generali Česká Cup)

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice