Hlavní obsah

Do Mladé Boleslavi se vrací mistr světa a čtyřnásobný extraligový šampion

Praha

V Mladé Boleslavi už dvě sezony působil jako hráč, před pěti lety v ní dokonce ukončil bohatou kariéru. Nyní se někdejší vynikající hokejový útočník Michal Broš do Bruslařského klubu vrací. Mistr světa z roku 2000 v něm bude působit jako trenér rozvoje a dovedností, a to jak v mládežnických a juniorských kategoriích, ale i u A mužstva.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Michal Broš.

Článek

„Vytvořili jsme novou funkci, která má v našich očích obrovský význam a důležitost, zvlášť v této době. Výchova vlastních hráčů musí být prioritou, a proto jsme rádi, že v tomto směru rozšiřujeme naše řady a k trenérovi bruslení a kondičním trenérům přidáváme další jméno," uvedl pro oficiální stránky mladoboleslavského klubu jeho sportovní ředitel Václav Nedorost.

Broš se po konci aktivní hráčské kariéry věnoval trénování mládeže, dvě sezony mezi lety 2017 až 2019 působil jako sportovní manažer Sparty a uplynulý ročník trénoval tým Univerzity Karlovy v univerzitní lize.

„Michal má bohaté úspěchy coby hráč a mnoho zkušeností. Rozvoji a dovednostem se věnuje už několik let na svazové úrovni, takže věříme, že společně s ostatními trenéry v klubu pomůže hráčům posunout se zase na něco vyšší úroveň," má Nedorost radost z příchodu Broše, jenž jako hráč vyhrál v extralize čtyři mistrovský tituly (dva se Vsetínem a dva se Spartou) a je i dvojnásobným šampionem finské nejvyšší soutěže s Kärpätem Oulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Broš pomáhal jako trenér rozvoje a dovedností i reprezentaci.

„Budu se věnovat především juniorům a dorostencům, ale plánuji se zapojit i do tréninků mladších kategorií. Minulá sezona skončila nezvyklým způsobem a všichni jsme měli před sebou spoustu nevyužitého času. V přípravě na nadcházející ročník je důležité nezaspat a podchytit některé záležitosti s předstihem," nastiňuje náplň své práce Broš, jehož k návratu do Boleslavi zlákal i stejný pohled na hokej s Nedorostem a Radimem Vrbatou, který klub řídil minulé sezoně.

Jeho případné zapojení do přípravy A týmu bude záležet na domluvě s trenéry mužstva Radimem Rulíkem a Pavlem Paterou. „V téhle zemi tak nějak panuje názor a přesvědčení, že jakmile kluk vyleze z juniorky, ví o hokeji všechno. Což samozřejmě není pravda. Člověk, ať už dělá cokoliv, tedy i hokej, by na sobě měl pořád pracovat. Takže i A týmu budu na nějakých dovednostních trénincích k dispozici. Všechno ale samozřejmě budou zaštiťovat hlavní trenéři, v tomhle případě budu k dispozici po domluvě a tak nějak na zavolání," dodává dnes 44letý Broš.

Reklama

Související témata: