Hlavní obsah

Hokejová extraliga má začít v původním termínu, shodly se kluby

Praha

Žádný posun v termínové listině. Hokejové týmy se ve středu sešly před startem Tipsport extraligy na mimořádné valné hromadě APK LH, kde se jednoznačně shodly, že mají v úmyslu zahájit sezonu nejvyšší soutěže v řádném termínu, tedy 17. září, kdy jsou na programu dva zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Nezbytným předpokladem pro úspěšné zahájení sezony 2020/2021 je však dořešení důležitých podmínek, mezi které patří zejména nastavení přijatelných karanténních opatření pro hráče ledního hokeje a realizační týmy, udržení alespoň stávajících kapacitních možností jednotlivých zimních stadionů a v neposlední řadě případné kompenzace ztrát vzniklých v souvislosti s omezeními vyplývajícími z nařízení státu. Intenzivní jednání o všech výše uvedených tématech neustále probíhají," upozornil prezident APK LH Aleš Pavlík.

Sezona bude zahájena 17. září zápasem Českých Budějovic a Hradce Králové, o den později bude úvodní kolo dohráno. Základní část nejvyšší soutěže má mít opět 52 kol, poslední je na programu 7. března v příštím roce. Poté budou následovat vyřazovací boje.

„Máme zájem odstartovat sezonu Tipsport extraligy v plánovaném termínu. S napětím sledujeme jednání o všech důležitých podmínkách pro realizaci profesionálních utkání, neboť pro fanoušky a partnery extraligy je včasné zahájení důležitým milníkem po nedokončené minulé sezoně," řekla Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice