Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 1:2Zlín prohrál doma s Litvínovem a klesl na třetí místo

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v zápase 43. kola extraligy na domácím ledě s Litvínovem 1:2 a poprvé v novém roce vyšli bodově naprázdno. Po první porážka po čtyřech výhrách tým PSG klesl z druhého na třetí místo za Pardubice. Severočeši po předchozích pěti prohrách vyhráli stejným výsledkem jako v úterý doma nad Slavií a posunuli se z dvanácté na devátou pozici.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Zlínský Martin Lučka se přetlačuje s Martinem Janáčkem z Litvínova před brankou Jakuba Sedláčka.

Článek

V úvodní třetině se hráči na obou stranách se pomalu dostávali do tempa. Zlín měl na začátku čtvrté minuty úvodní přesilovou hru, když za hákování byl vyloučen Jánský. Elitní řada Lešky se však k vážnějšímu ohrození branky Jaroslava Hübla nedostala. V osmé minutě se dostal do šance Záhorovský, ale litvínovský gólman si se střelou poradil.

Početní převaha se naskytla i Litvínovu při prohřešku Linharta. Hosté se trvale usadili v útočním pásmu, nicméně v koncovce byli rovněž neškodní. Sedláček měl práci pouze se střelou Kroupy od modré čáry. Prochladlé diváky v ochozech hokej příliš nezahřál. Největší šanci měl v početní převaze ve 14. minutě domácí Köhler, který však samostatný nájezd neproměnil. Litvínovský gólman střelu v rozhodující chvíli zneškodnil betonem.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé části. Silná zbraň Zlína v předešlých zápasech v podobě využitých přesilových her vyšla zcela naprázdno. Naopak hosté otevřeli střelecký účet zápasu ve 27. minutě při vyloučení Švrčka, když Sedláček vyrazil kotouč po střele Kroupy a dojíždějící Lukeš ho dopravil do zlínské sítě. Rozhodčí ještě signalizoval další prohřešek domácího hráče. Vedoucí gól Severočechů posvětil až videorozhodčí.

První střelecký úspěch Litvínova přece jen nastartoval Berany ve druhé polovině zápasu k větší aktivitě, nebezpečně pálil z mezikruží Balán a po něm Důras. Zlínská aktivita se stupňovala, ale kýžené vyrovnání do konce druhé sirény nepřišlo. Na Jaroslavu Hüblovi si vylámali zuby postupně Ondráček, Köhler a Záhorovský. Domácím chybělo v koncovce i trochu štěstí.

Hosté přidali v závěrečné třetině druhý gól zásluhou Majdana a vedení mohli ještě zvýšit. Za hozenou hůl Sedláčka rozhodčí nařídil trestné střílení, které Lukeš neproměnil. Zlín nevyužil ani 45 sekund trvající výhodu pět na tři. Dočkal se až dvě minuty před třetí sirénou po střele Vlacha. Berani se poté odhodlali k více než dvouminutové power play, nicméně na body se jim dosáhnout poprvé v novém roce nepodařilo. Jánský a Majdan ještě netrefili prázdnou zlínskou klec, na brankové čáře úspěšně zasáhl obránce Hamrlík.

PSG Zlín - HC Benzina Litvínov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Roman Vlach (Galvas, Kubiš) - 27. Lukeš (Kroupa), 45. Majdan (Gerhát). Rozhodčí: Polák, Mikula - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:1. Diváci: 4469.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Mokrejš, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Skuhrovec, Punčochář, Gureň, Kubát, od 21. navíc Stříteský - Janský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Gerhát, Trávníček - Heinisch, Bojer, Kafan. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: