Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 2:3Sparta vyhrála počtvrté za sebou, tentokrát v Mladé Boleslavi 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Macholda 0 : 1
32. Bahenský 1 : 1
42. Ton 1 : 2
44. Nouza 2 : 2
45. Hanzlík 2 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve 45. kole O2 extraligy na ledě Mladé Boleslavi těsně 3:2. Rozhodující gól vstřelil na konci 45. minuty obránce Jan Hanzlík. Pražané tak porazili Mladou Boleslav v sedmém z osmi vzájemných utkání od vstupu Středočechů do nejvyšší soutěže před sezonou 2008/09.

Článek

Úvodní minuty duelu přinesly z obou stran hokej ze zabezpečených obran. Do první vážnější šance se dostala v páté minutě Sparta, ale Kratěnovu střelu vytěsnil pravým betonem gólman Schwarz. Domácím se poté naskytla výhoda přesilové hry, ale ke slovu se při ní dostal opět Kratěna, tentokrát ale branku minul.

Při další přesilovce Mladé Boleslavi se před hostující brankou dostal do dobré pozice Kracík, ale neměl dost času na zpracování kotouče a ten tak skončil také mimo tři tyče. Oba gólmani během první dvacetiminutovky působili jistým dojmem a jelikož domácí nevyužili ani třetí přesilovou hru v úvodní části, šla mužstva do šaten za bezgólového stavu.

Druhá třetina nejprve nabídla hru bez vyložených šancí a největším vzrušením tak bylo nastřelení ležícího Gulašiho domácím Kasíkem, po kterém se sparťanský obránce jen těžko zvedal z ledu. Přesto v polovině utkání došlo i na branky. Do vedení šla nejprve v 28. minutě Sparta, která využila 79 vteřin trvající přesilovou hru pět na tři. Při ní se nejprve zastřeloval Gulaši, toho ovšem dvakrát vychytal Schwarz, na Macholdovu tvrdou ránu do pravého horního rohu však už neměl nárok.

Na vyrovnání ovšem Boleslav nečekala dlouho. Po dvou minutách se před gólmanem Přikrylem dostal k puku Bahenský a jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila u levé tyče. Na stavu se do konce třetiny již nic nezměnilo, za což domácí mohli děkovat hlavně výbornému Schwarzovi, který v závěru prostřední části své mužstvo několikrát podržel.

Třetí dějství přineslo rozuzlení zápletky, kdo odejde z dnešního utkání vítězně. Do vedení šla hned po 103 vteřinách závěrečné části Sparta. Na modré čáře se ke kotouči dostal Ton a své sólo úspěšně zakončil. Domácí ovšem opět za necelé dvě minuty skóre srovnali, když v podstatě okopírovali akci Sparty. Na útočné modré se k puku dostal Nouza a přesně mířenou střelou nedal Přikrylovi šanci.

Za dalších 83 vteřin vedla ale opět Sparta. Ve skrumáži před Schwarzem se nejlépe zorientoval Jan Hanzlík a potřetí v utkání dostal Pražany do vedení. Tento gól se však nakonec ukázal i jako rozhodující. Domácím se v 56. minutě zranil gólman Schwarz, který dostal tvrdě vystřeleným pukem do masky a odjel na střídačku se zkrvavenou tváří. Jeho místo zaujal náhradník Valent.

Domácím se ještě 42 vteřin před koncem naskytla šance k vyrovnání, když byl vyloučen Gulaši, ale i v šesti proti čtyřem při hře bez gólmana se jim potřetí vyrovnat nepodařilo.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. Bahenský (Gajovský, Handlovský), 44. Nouza (Boháč, Duben) - 30. Macholda (D. Výborný, Jan Hanzlík), 42. Ton (D. Výborný, Vydarený), 45. Jan Hanzlík (Broš). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4010.
Mladá Boleslav: Schwarz (56. Valent) - Jindra, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Kracík - Bahenský, Gajovský, Handlovský - Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Hromas, Hrdel, Koreis - Netík, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Podlešák - M. Látal, Langhammer, Ručinský. Trenéři: D. Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice